EM fodbold

Coronatilfælde i Danmarks EM-gruppe

En russisk landsholdsspiller er testet positiv for coronavirus. Danmark skal møde Rusland i den sidste gruppekamp.

Efter positive coronaprøver i den svenske og den spanske EM-trup er Danmarks gruppe nu også ramt.

Det drejer sig om Ruslands midtbanespiller Andrei Mostovoy, der dermed er ude af turneringen dagen inden premierekampen.

Det oplyser det russiske fodboldforbund på Twitter.

- Der er sket en ændring på det russiske hold til EM. Grundet en positiv PCR-test til Andrey Mostovoy har trænerstaben besluttet at indlemme forsvarsspilleren Roman Evgeniev i truppen til turneringen, skriver forbundet.

Mostovoy, der til daglig spiller for Zenit, er noteret for otte kampe i nationaldragten. Han spillede cirka en halv time i Ruslands sidste testkamp inden slutrunden.

I sin ungdomstid var kantspilleren forbi storklubberne CSKA og Lokomotiv Moskva. Derefter har den 23-årige russer fået sit seniorgennembrud i Zenit, hvor han ofte kommer ind fra bænken.

Det samme gør sig gældende på landsholdet, hvor han to gange har oplevet den sjældenhed både at blive skiftet ind og skiftet ud i samme kamp. Det skriver The Guardian.

Møder Danmark i Parken

Andrey Mostovoy er den sjette EM-spiller, der bliver testet positiv for coronavirus.

  1. Jasper Cillessen, Holland, 28. maj
  2. Sergio Busquets, Spanien, 6. juni
  3. Dejan Kulusevski, Sverige, 8. juni
  4. Mattias Svanberg, Sverige, 8. juni
  5. Diego Llorente, Spanien, 9. juni
  6. Andrey Mostovoy, Rusland, 11. juni

Det ærgrer den russiske sportsminister, at landstræneren har været nødt til at skifte ud i truppen så tæt på premierekampen.

- Vi er nødt til at overholde sikkerhedsforanstaltningerne. Lad os håbe, at dette tilfælde vil blive det eneste, siger sportsminister Oleg Matitsyn ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Rusland tager hul på EM lørdag aften mod Belgien. Derefter venter Finland i den anden gruppekamp, inden russerne møder Danmark i den tredje og sidste gruppekamp 21. juni.

Ligesom Danmark er Rusland vært for en række EM-kampe. Deres to første kampe spilles i Sankt Petersborg, mens den sidste gruppekamp spilles i Parken efter en lodtrækning mellem Danmark og Rusland.