EM fodbold

DBU-formand er gået i isolation

Jesper Møller er gået i isolation dagen inden Danmarks EM-premiere mod Finland. Han går glip af flere EM-begivenheder.

Formanden for Dansk Boldspil Union (DBU) vil ikke være til stede, når Danmark spiller den første EM-kamp på hjemmebane i Parken.

Jesper Møller har været i nær kontakt med en person, der efterfølgende er testet positiv for coronavirus, og er derfor gået i isolation.

Mødet med en coronasmittet person betyder, at han misser lørdagens premierekamp mod Finland, den officielle fanzone på Ofelia Plads i København samt en officiel middag på Københavns Rådhus fredag aften og DBU's repræsentantskabsmøde lørdag.

DBU oplyser, at Jesper Møller ikke har nogle sympotomer på coronavirus.

- Vi har alle glædet os til denne historiske sportsbegivenhed i Danmark, både med kampene i Parken og med fodboldfest over hele landet. Derfor er det også bare træls at gå glip af kulminationen på næsten syv års forberedelser, men selvom jeg er testet negativ fem gange i løbet af den seneste uges tid, også efter det pågældende møde, følger jeg naturligvis myndighedernes anvisninger. Det kan ikke være anderledes, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside og tilføjer:

- Jeg håber at være tilbage om kort tid, både til at deltage i de øvrige EURO2020-kampe og i andre fodboldaktiviteter i hele landet.

Nyheden om Jesper Møllers isolation kommer samme dag, som den russiske spiller Andrei Mostovoy er testet positiv for coronavirus.

Han er den sjette EM-spiller, der er testet positiv inden slutrundens første kamp.

  1. Jasper Cillessen, Holland, 28. maj
  2. Sergio Busquets, Spanien, 6. juni
  3. Dejan Kulusevski, Sverige, 8. juni
  4. Mattias Svanberg, Sverige, 8. juni
  5. Diego Llorente, Spanien, 9. juni
  6. Andrey Mostovoy, Rusland, 11. juni