EM fodbold

Italien kører Tyrkiet over i EM-premiere

Tyrkiet og Italien åbnede EM-slutrunden med et tæt opgør i første halvleg, men så slog Italien til i de sidste 45 minutter.

Tyrkiet 0 - 3 Italien

  • 0-1: Merih Demiral (53' - selvmål)
  • 0-2: Ciro Immobile (66')
  • 0-3: Lorenzo Insigne (79')
  • Stadion: Stadio Olimpico i Rom

De første 45 minutter var en meget jævnbyrdig affære, og selvom italienerne havde flere store chancer, stod det 0-0 ved pausen.

Men et selvmål i det 53. minut prikkede hul på bylden, og herefter cruiserede de sejren hjem. Tyrkerne gik skuffede fra kampen, hvor de ikke blev noteret for én eneste skud på mål.

Sådan forløb kampen /ritzau

EM's første kamp blev indledt med Tyrkiet under en vedvarende italiensk belejring. Italien sad tungt på bolden, men havde svært ved at bryde igennem tyrkernes defensiv, som havde god tid til at komme på plads.

Italienerne gik nemlig ofte lidt i stå, jo længere frem de kom på Tyrkiets banehalvdel. Selv om det frem mod pausen trak mere og mere op til en scoring, kom EM's første mål altså ikke i første halvleg.

Det gjorde de til gengæld kort inde i anden. Tyrkiets Merih Demiral sendte bolden i nettet, men desværre for Juventus-forsvareren var det i eget net, så det endte med en fortjent italiensk føring.

Demiral fik med brystet vinklet bolden ind efter et forsøg på en tværaflevering fra Domenico Berardi.

Lidt over ti minutter senere gjorde Ciro Immobile det til 2-0. Lazio-bomberen var som vanligt på det rette sted på det rette tidspunkt, da en returbold endte i feltet. Immobile prikkede den i mål og sendte for alvor italienerne på sejrskurs.

Den afveg Italien ikke fra. Et dårligt udspark af Tyrkiets målmand endte med cirka et kvarter tilbage ved Lorenzo Insigne, der sikkert gjorde det til 3-0 og lukkede kampen.

Lørdagens EM-program byder på tre kampe inklusive Danmarks møde med Finland i Parken klokken 18. Derudover tørner de andre to hold i Danmarks gruppe, Belgien og Rusland, sammen, ligesom Wales og Schweiz mødes i gruppe A.