EM fodbold

Kronprinsen var stolt over at spille med Laudrup

På Ofelia Plads i København skal en række tidligere fodboldspillere, nuværende politikere og en masse andre spille fodbold i løbet af åbningsdagen.

Selvom de danske landsholdsspillere først spiller lørdag aften, var der allerede en del tidligere fodboldstjerner at finde på Ofelia Plads i København.

Mens EM-fodbolden ruller de næste mange dage, er pladsen forvandlet til et centrum for en dansk fodboldfest. Blandt andet med en lille kunstgræsbane, hvor mange personligheder skal i aktion i løbet af åbningsdagen fredag.

Kort efter Kronprins Frederik havde holdt sin åbningstale, trak han i motionsvenligt tøj for at spille bold på kunstgræsset med blandt andre Michael Laudrup og Stig Tøfting.

Og det var en ære for Kronprinsen, der især var stolt af at dele banen med førstnævnte.

- Michael er meget diskret og stille, men at være i nærheden af ham er i sig selv en kongeøvelse for mig, sagde han med et smil, da han mødte pressen efter det lille opgør.

Stig Tøfting var på modstanderholdet, og han fik da også sendt en lille fysisk hilsen afsted til Kronprinsen i en duel om bolden.

- Nogle gange møder man Stig Tøfting, og så skal man stå fast. Han er stærk, selvom han siger, han er i dårlig form, fortalte han om episoden.

Efterfølgende var Stig Tøfting hurtigt henne for at give Kronprinsen et håndtryk, og begge tog det med oprejste pander.

Tidligere racerkører Tom Kristensen samt musikerne Malte Ebert og Simon Kvamm var også på banen.

Glæder sig

Fredag aften bliver EM-ballet åbnet, når Italien og Tyrkiet støder sammen på Stadio Olimpico i Rom.

I den italienske hovedstad sitrer det af spænding allerede, hvilket TV 2s udlandskorrespondent Eva Ravnbøl, der var på plads ved den store plads Piazza del Popolo, har berettet om.

Det bliver ikke meget bedre

Kronprins Frederik

Det skyldes især, at Italien har været hårdt ramt af coronavirus. Derfor glæder det folket i Italien, at de endelig kan samle en masse mennesker igen til en fodboldfest.

Kronprinsen er stolt

Samme pointe havde Kronprins Frederik i sin åbningstale på Ofelia Plads. Glæden over en slutrunde med glade mennesker på hjemmebane.

- Det første fløjt lyder om få timer i Rom, men det næste fløjt lyder ikke så langt herfra - nemlig i Parken. Mon ikke vi er klar på gader og stræder?

- Usikkerhed, bekymringer og benspænd. Kunne det overhovedet lade sig gøre det her? Men i dag er jeg stolt af at stå her og skyde det hele i gang. Det bliver ikke meget bedre, lød det blandt andet fra Kronprinsen i sin tale.

Danmark spiller mod Finland i Parken lørdag aften klokken 18.00.