EM fodbold

Berørt Simon Kjær kunne ikke fuldføre EM-premiere

Efter Christian Eriksens kollaps lod anfører Simon Kjær sig udskifte, da han var for påvirket af situationen.

Landsholdsanfører Simon Kjær udgik i anden halvleg af EM-premieren mod Finland.

Ikke på grund af en skade, men fordi han var for påvirket af situationen tidligere i kampen, hvor Christian Eriksen kollapsede og kæmpede for sit liv.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand på pressemødet efter kampen.

- Man kan vist godt sige, at Simon Kjær var dybt, dybt berørt. Han var i tvivl, om han kunne fortsætte og gav det et skud. Men det kunne ikke lade sig gøre, og det er fuldt forståeligt.

- Jeg har svært ved at forestille mig at skulle spille den fodboldkamp selv. Det var simpelthen, fordi følelserne var overvældende. De er rigtig gode venner, siger han.

Kjær tog sig af Eriksens hustru

Eriksen kollapsede 42 minutter inde i kampen i Parken og fik længe behandling af de tilstedeværende læger på banen.

Imens stod Kjær sammen med Christian Eriksens kæreste, Sabrina, ved sidelinjen.

Kampen blev afbrudt ved stillingen 0-0 og blev først genoptaget 1 time og 45 minutter senere, da spillerne havde fået vished om, at Eriksen var vågen og i stabil tilstand på Rigshospitalet.

Berørte spillere

En flok tydeligt påvirkede danskere kom ikke op i samme gear i anden halvleg af opgøret, som endte 1-0 i finsk favør.

Der er fem dage til næste kamp, og spillerne vil blive tilbudt krisehjælp.

- Det foregår altid, uanset hvor sådan nogle ting sker henne. Der vil være mulighed for krisehjælp, samtaler og så videre, siger Hjulmand.

- Vi samler godt op på det i aften (lørdag, red.) og bruger de næste par dage på at bearbejde det så godt, vi overhovedet kan, og det er der professionelle, der selvfølgelig også er en del af.

- Samtidig er vi så tætte sammen, at vi håndterer det på den måde, og det er meget vigtigt, at hver enkelt får håndteret og bearbejdet det så godt, man overhovedet kan.

- Det er vist det bedste og mest detaljerede, jeg kan sige på nuværende tidspunkt. De næste par dage prøver vi at bearbejde det og komme så godt videre, vi kan, siger landstræneren.