EM fodbold

- Danmark er under mest pres, siger finsk landstræner

Landstræneren for Danmarks første modstander ved EM har en tro på, at hans spillere kommer til at gøre det godt i Parken.

Finland er slutrundedebutant, Danmark har 15.900 tilskuere i ryggen.

Finland er nummer 54 på FIFA's verdensrangliste, Danmark er nummer 10.

Den finske landstræner Markku Kanerva er ikke i tvivl, hvilket hold han anser for at være mest under pres i EM-kampen lørdag.

- Forud for kampen mener jeg, at Danmark er dét hold, der er under mest pres. Til at begynde med tænker alle vores modstandere nok, at de ikke må tabe point til Finland, så ja, vi er betragtet som de undertippede, hvilket vi ikke har nogle problemer med, lød det fra den finske landstræner Markku Kanerva på et pressemøde fredag.

- Vi står over for en kæmpe udfordring, men min tro på, at holdet gør det godt i morgen (lørdag, red.), er ligeligt stor.

- Meget svært at score mod Danmark

Finland har åbnet VM-kvalifikationen med uafgjort mod både Bosnien-Hercegovina og Ukraine, mens Danmark har nedlagt Israel, Moldova og Østrig.

Samlet lyder det danske målscore i VM-kvalifikationen på 14-0, og det har den finske landstræner bemærket.

- Alle danske spillere viser et højt individuelt niveau, og Danmark har et dynamisk angreb og også et stærkt forsvarsspil. Det kan man se på de sidste kvalifikationskampe, de har spillet. Der har været en målforskel på 14-0, sagde Markku Kanerva.

- Det er meget svært at score mod Danmark, og spørgsmålet er, om vi vil være i stand til at score. Men det afhænger også af modstanderen.

Markku Kanerva kan dog glæde sig over, at hans stjerneangriber Teemu Pukki er klar igen efter en skade. Den tidligere Brøndby-bomber var finnernes topscorer i EM-kvalifikationen med ti mål i ti kampe.

Der er kampstart i Parken klokken 18.00. Du kan følge kampen på em.tv2.dk.