EM fodbold

Danmark taber til Finland i genoptaget EM-kamp

Det danske mandskab var ramt efter Christian Eriksens dramatiske kollaps og tabte med 0-1 til Finland.

Der var lagt op til en enorm fodboldfest.

Men i stedet blev det i en uhyggelig oplevelse. Den danske midtbanestjerne Christian Eriksen faldt op mod slutningen af første halvleg i EM-kampen mod Finland og lå efterfølgende stille på banen, hvor han fik hjertemassage.

Han blev fragtet ud på en båre og blev senere meldt i stabil tilstand. Kampen blev genoptaget, men det var et tydeligt mærket dansk mandskab, der endte med at tabe til Finland.

Danmark 0 - 1 Finland

  • 0-1: Joel Pohjanpalo (60')
  • Pierre-Emile Højbjerg brændte straffespark i anden halvleg
  • Stadion: Parken i København

Danmarks næste kamp er mod Belgien og spilles 17. juni. Sidste gruppekamp er mod Rusland og spilles 21. juni.

Sådan forløb kampen /ritzau

Inden den dramatiske hændelse havde danskerne spillemæssigt levet op til favoritværdigheden, som de gik ind til opgøret med, men målene var udeblevet.

I jagten på en premieresejr havde landstræner Kasper Hjulmand sat FC Københavns Jonas Wind helt i front.

På den anden side af banen stod et forsvarstungt finsk mandskab med en række gamle kendinge af dansk fodbold, og særligt den tidligere Brøndby-målmand Lukas Hradecky fik travlt.

Danskerne havde flere værktøjer til at åbne det finske forsvar. Når danskerne spillede hurtigt langs jorden, havde finnerne svært ved at følge med, og tidlige indlæg fra kanten endte ofte i panden på en dansker.

Wind stod selv for første afslutning, men Hradecky klarede forsøget, ligesom keeperen pillede forsøg fra Højbjerg og Eriksen, før sidstnævnte kollapsede.

Danskerne var rystede - kom bagud

1 time og 45 minutter gik der fra Eriksens kollaps til genoptagelsen, og i stedet for Eriksen blev Mathias Jensen sat på banen.

De sidste minutter af første halvleg blev spillet, og efter en kort pause inde på banen, gjaldt det anden.

Hvis danskerne var rystede efter Eriksen-episode, er det ikke underligt, men det kneb i hvert fald med at fastholde chanceproduktionen fra første halvleg.

En forkølet afslutning af Thomas Delaney var det tætteste, Danmark kom på en udligning, før finnerne slog til på deres første chance.

Upresset lagde Jere Uronen et indlæg i feltet, hvor Joel Pohjanpalo sprang foran Joakim Mæhle og bragte Finland på 1-0.

Højbjerg brændte straffespark

Målet fik Hjulmand til at reagere. Landstræneren satte Andreas Skov Olsen på banen i stedet for Wind, og Yussuf Poulsen blev sendt frem som spydspids.

I samme moment måtte Simon Kjær udgå med det, der lignede en skade.

Finland havde stor interesse i at trække tempoet ud af kampen og få tiden til at gå.

Det havde holdet succes med, indtil Yussuf Poulsen et kvarter før tid blev ramt i feltet og fik straffespark.

Men et fladt forsøg uden den store kraft fra Højbjerg voldte ikke Hradecky store problemer, og trods et dansk pres i slutfasen lykkedes det ikke at indhente den finske føring.

Nu venter der staben og spillerne et stort arbejde for at få landsholdet på rette spor før anden gruppekamp mod Belgien torsdag.