EM fodbold

Danske fans: - God bedring til 'hele Danmarks Christian'

Flere fans brød grædende sammen, da Christian Eriksen kollapsede på banen.

De danske fans har været hele følelsesregistret igennem under aftenens kamp mellem Danmark og Finland.

Kort før pausen tog kampen en frygtelig drejning, da fodboldspilleren Christian Eriksen faldt om på banen.

Indtil da havde stemningen på Ofelia Plads i København, hvor cirka 1000 var samlet for at se kampen på stormskærm, ellers været euforisk.

For første gang nogensinde skulle det danske fodboldlandshold spille en EM-slutrundekamp på dansk jord, og gennem hele dagen har Købehavn sydet af fodboldfeber, mens gaderne har været badet i rød-hvide farver.

Men da der skete det, der ikke måtte ske, og Christian Eriksen blev båret ud fra banen omgivet af samaritter og holdkammerater, faldt der en respektfuld tavshed over hele pladsen.

- Det er svært at sætte ord på. Jeg er helt knust. Det er jo hele Danmarks Christian, lød det fra den danske fan Simon Jacobsen til TV 2, inden nyheden om, at Christian Eriksen er vågen og stabil, blev meldt ud.

Tankerne gik til Eriksen og hans familie

I en omkring én time holdt hele Danmark vejret, herunder de danske fans på Ofelia Plads, mens man ventede på nyt om Christian Eriksen.

Jeg ønsker den fineste mand fra Fyn god bedring

Kasper Møller, dansk fodboldfan

Nogle fordrev ventetiden ved at stirre tomt ud i luften, mens andre lod tårerne få frit løb.

En ting var dog sikkert. Der var ikke længere nogen, der tænkte på fodbold. I stedet gik tankerne til fodboldspilleren, der til dagligt spiller i den italienske fodboldklub Inter Milan, og hans familie.

- Jeg ønsker den fineste mand fra Fyn god bedring, og jeg ønsker det bedste til hans familie, sagde tilskuer Kasper Møller til TV 2.

- Han er Danmark bedste fodboldspiller, og han inspirerer mange børn på daglig basis, lød svaret fra Kasper Møllers kammerat Frederik Falch, da han blev bedt om at sætte ord på, hvad Christian Eriksen betyder for ham og den danske befolkning.

- Det her handler ikke om sport

Da nyheden, som alle havde håbet på, endelig blev annonceret, og Christian Eriksen blev meldt i bedring, var forløsningen til at tage at føle på.

- Christian Eriksen, Christian Eriksen, lød det taktfast fra de fans, som endnu ikke havde forladt pladsen.

Og da speakeren kunne meddele, at de danske spillere havde valgt at spille kampen færdig, brød vild jubel ud på pladsen.

- Det her er en forløsning, jeg ikke har prøvet før. Det her handler ikke om sport, men om en mand med to børn, fortalte 20-årige Tobias Bovall, der også var på Ofelia Plads, til TV 2.

Og på trods af nederlaget til det undertippede finske landshold, virkede de danske fans blot til at være lettede over, at starten på EM ikke endte i en tragedie.

Christian Eriksen bliver nu undersøgt på Rigshospitalet, og ifølge det europæiske fodboldforbund UEFA er han "blevet stabiliseret".

Efter kampens afslutning blev han kåret som 'Star of The Match'.