EM fodbold

Eksperter er enige om Danmarks startopstilling

Mads Junker og Flemming Toft har uafhængigt af hinanden peget på de samme 11 danske spillere.

På pressemødet forud for Danmarks EM-åbningskamp mod Finland var landstræner Kasper Hjulmand ikke meget for at fortælle, hvornår og hvordan han ville give sine spillere besked om startopstillingen.

Sikkert er det dog, at de får den at vide inden offentligheden kort før klokken 17, og står det til TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker og fodboldkommentator Flemming Toft, bliver det disse 11 spillere, der får besked om, at de skal starte inde:

Både Junker og Toft har valgt FC Københavns Jonas Wind på toppen i stedet for Kasper Dolberg og Andreas Cornelius, men de indrømmer begge, at det er den position, de er mest i tvivl om.

- Jeg synes, at positionen som frontangriber er den eneste plads, der reelt er tvivl om. Wind har siddet lidt ude på det seneste, men han har vist, hvor afgørende han er som opspilsstation og målmager i VM-kvalifikationskampene, så pladsen bør være hans fra start, selvom Cornelius og Dolberg presser på, siger Mads Junker.

Wind har været foretrukket i vigtige udekampe

- For mig er tvivlen omkring den forreste angriber. Det kan blive Dolberg i stedet for Wind, men jeg hælder til Wind, da Hjulmand i de vigtige udekampe mod Belgien, Israel og Østrig brugte denne opstilling fra start, siger Flemming Toft, der fortsætter:

- Hjulmand kan spekulere i, at Finland formentlig er den svageste modstander i gruppen, men omvendt er det altafgørende, at Danmark kommer bedst muligt af sted i denne turnering. Det øger selvtilliden og selvværdet – også rundt om holdet. Danske fans vil give den ekstra gas og dermed opbakning, hvis EM indledes med en sejr.

Det er første gang, Finland er med til en slutrunde. Siden årtusindskiftet har Danmark mødt Finland i tre venskabskampe, mens den seneste tællende kamp mellem de to nationer ligger hele 34 år tilbage.

Kampen mellem Danmark og Finland fløjtes i gang klokken 18. Du kan følge kampen på em.tv2.dk.