EM fodbold

Tre nøgler til dansk premieresejr

Danmark møder EM-debutanten Finland lørdag aften. På hjemmebane i Parken er Kjær og kompagni udråbt som klar favorit.

Dansk sejr.

Så enkel er forventningen, inden Danmark spiller EM-premiere mod Finland. Bade fra fans, eksperter og ikke mindst landsholdsspillerne selv.

- Det er trods alt i Danmark og på vores hjemmebane, så det udtryk skal vi også komme ud med, siger anfører Simon Kjær.

- Enig, tilføjer Christian Eriksen.

Som altid er de to profiler med over 100 landskampe udset en stor rolle for Danmark. Kjær skal dæmme op for den finske offensiv, mens Eriksen skal være med til at finde vej gennem finnernes kompakte forsvar.

- Finland har en supergod målmand, et supergodt forsvar, og de står med en hel masse folk nede bagi. Så det bliver lidt en tålmodighedstest for Danmark. Men der har vi rutinen. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, siger TV 2 SPORTs fodboldredaktør, Carsten Werge.

Her følger tre nøgler til dansk sejr i EM-premieren.

1: Troen og glæden

- Jeg tror, at det er vigtigt at vi går ind, som vi i princippet har grebet alle kampe an de seneste tre-fire-fem år nu: Med en tro på egne evner og den maksimale respekt. Men det skal være en kamp på vores præmisser. Vi tror så meget på os selv og glæder os så meget, siger Simon Kjær.

2: Tålmodighed

- Måske kan man huske, at vi spillede mod Island på hjemmebane i efteråret, hvor det var en meget bøvlet kamp mod et rigtig godt organiseret islandsk hold, siger landstræner Kasper Hjulmand.

- Det kan meget vel blive noget af det samme, så det kræver tålmodighed - men ikke langsommelighed. Det kræver tempo, et hårdt genpres og at vi evner at komme under dem.

3: Fokus

- I perioder, hvor man har bolden en del, kan man godt glemme de defensive pligter og de defensive reaktioner lidt. De (Finland) er ekstremt dygtige i kontrafasen, så det er en balancegang at få gang i tempoet og bevægelserne, men samtidig have dele af holdet, som tænker omstillinger, siger Kasper Hjulmand.