EM fodbold

- En af de sværeste kampe i min karriere, siger Pukki

Den finske stjerne fortæller, at finnerne lod det være op til det danske hold at beslutte, hvad der skulle ske efter Christian Eriksens kollaps.

Situationen med Christian Eriksen ramte ikke bare de danske spillere, men også de finske spillere.

- Det har været en af de sværeste kampe i min karriere, sagde Teemu Pukki på det finske pressemøde efter kampen i Parken lørdag aften.

- Forhåbentlig går det hele bedre nu.

Det var op til det danske hold

EM-kampen var afbrudt i knap to timer efter Christian Eriksens kollaps, inden den blev genoptaget efter ønske fra de danske spillere.

I en samtale med Eriksen, der nu befandt sig på Rigshospitalet, havde de fået bekræftet, at han var okay, og derfor ville de have kampen overstået og ikke spille den til ende søndag middag, som var den anden mulighed opstillet af Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA.

Pukki fortalte videre på pressemødet, at det finske hold besluttede sig for at gøre, hvad det danske hold ønskede.

- Vi var klar til at fortsætte, uanset hvad de bestemte sig for. Det var ikke nemt at komme ud på banen igen, men da vi hørte, at alt var okay, begyndte vi at koncentrere os om kampen igen.

- Vi er meget stolte over vores sejr. Atmosfæren efter kampen var ikke, som den plejer at være, men vi fik de vigtige tre point, sagde den finske stjerneangriber.

Kunne se på reaktionerne, at det var alvorligt

Finlands landstræner Markku Kanerva fortalte på pressemødet, at han og resten af den finske bænk i første omgang ikke var klar over, hvad der var sket.

- Men vi kunne godt se, at det var alvorligt. Vi kunne se på folks reaktioner og vores spilleres reaktioner, at det var meget alvorligt.

- Dommeren (Anthony Taylor, red.) kom hen og spurgte, om vi ville blive eller forlade banen. Vi blev, men lidt efter kom han tilbage og sagde, at det nok var bedst at forlade banen, og så fik vi information om, hvor alvorligt det var.

- Vi ønsker Christian Eriksen rigtig god bedring. Det er et meget trist øjeblik, men vi spillede kampen færdig, og resultatet var godt, sagde Markku Kanerva.

Finnerne vandt kampen 1-0. Det var deres første EM-kamp nogensinde.

I den anden kamp i gruppe B lørdag aften vandt Belgien 3-0 over Rusland. Det betyder, at belgierne topper gruppen.