EM fodbold

Eriksen til spillerne: - Hvordan har I det? Jeg tror sgu, I har det værre end mig

Christian Eriksen beroliger holdkammeraterne efter den traumatiske landskamp i Parken.

- Hvordan har I det? Jeg tror sgu, I har det værre end mig.

Det var den befriende besked fra en smilende Christian Eriksen, da han snakkede med landsholdkammeraterne over et videolink søndag morgen.

Landstræner Kasper Hjulmand og flere af spillerne havde skrevet med ham i løbet af natten. Men søndag morgen kunne de ånde lettede op sammen.

- Vi ser hans store smil på skærmen. Og så siger han "jeg har det, som om jeg skal ud og træne nu, drenge", siger landstræneren på et pressemøde søndag eftermiddag.

- Men det er typisk Christian at tænke på andre end sig selv først.

- Jeg har det godt

Christian Eriksen sendte allerede sent lørdag aften en besked til sine holdkammerater i den italienske klub Inter, hvor der kort stod "I'm fine" - eller på dansk "jeg har det godt".

Forinden havde de og resten af verden set Christian Eriksen kollapse på banen i Parken knap halvvejs inde i Danmarks første EM-kamp mod Finland.

Den 29-årige danske stjernespiller modtog livreddende hjertebehandling på banen, før han blev bragt til Rigshospitalet, hvor han er stabil og indlagt til yderligere test.

Landsholdslæge bekræfter hjertestop

Christian Eriksen er søndag ved godt mod, og alle tests ser indtil videre fine ud.

Det siger landsholdets læge, Morten Boesen, der også bekræfter, at der var tale om et hjertestop, og at der måtte ydes livreddende førstehjælp på banen.

Men der er endnu ingen forklaring på, hvorfor Christian Eriksen faldt om på banen i lørdagens EM-kamp.

- Det er en af årsagerne til, at han stadig er på hospitalet. Det er for at finde ud af, hvad der skete, siger Boesen.

- Men han er vågen og svarer relevant og klart. Hjertet slår igen.

Og det banker stadig for landsholdet.

- Han vil gerne have, at vi skal spille. Christian har det bedst, når hans fødder er tæt på en fodbold. Det var godt at se hans smil, og vi vil se, om vi kan samle os og spille for Christian, siger Kasper Hjulmand.