EM fodbold

Han har ingen historie med hjerteproblemer, siger Eriksens tidligere kardiolog

Christian Eriksen faldt om i Danmarks EM-premierekamp mod Finland. Det kom som et chok – også for hans tidligere hjertelæge.

Det kom tilsyneladende helt ud af det blå, da Christian Eriksen lørdag faldt til jorden og blev liggende helt stille.

Ifølge hans tidligere hjertelæge har Eriksen ikke nogen historie med hjerteproblemer:

- Jeg tænkte: ”Åh Gud. Er der noget, vi ikke har set?” Men jeg har været tilbage i alle testresultaterne, og alt ser perfekt ud, siger Dr. Sanjay Sharma fra St. George's University i London til The Mail.

Det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Sanjay Sharma er specialiseret i arvelige hjertesygdomme og screening af atleter. Det var ham, der undersøgte Christian Eriksen, mens danskeren spillede for Tottenham fra august 2013 til januar 2020.

- Det var mit job at screene og teste ham hvert eneste år. Og hans tests frem til 2019 var helt normale. Der var ingen åbenbare, underliggende hjertefejl. Det kan jeg stå inde for. Jeg lavede undersøgelserne, siger Sanjay Sharma.

Modtog livreddende hjertemassage

Efter at Christian Eriksen faldt om kort før pausen, modtog han livreddende hjertemassage på banen. Da Eriksen kom til sig selv, talte han med landsholdets læge, inden han blev kørt til Rigshospitalet for at gennemgå yderligere undersøgelser.

Den seneste melding fra Dansk Boldspil Union er, at Eriksen er vågen og stabil. Desuden har fodbolddirektør Peter Møller fortalt til DR, at Christian Eriksen talte med sine landsholdskammerater, inden de besluttede sig for at gennemføre premierekampen mod Finland.

Danmark endte med at tabte 1-0.