EM fodbold

- Jeg græd meget, fordi jeg var bange, siger Lukaku om Eriksen-kollaps

Situationen med Christian Eriksen har sendt chokbølger gennem EM. Særligt i den belgiske lejr er de berørte.

Forfærdelige scener udspillede sig, da Christian Eriksen kollapsede under Danmarks EM-kamp imod Finland lørdag aften.

Han måtte omgående have hjælp og fik livreddende behandling. Heldigvis blev den danske profils tilstand senere stabiliseret på Rigshospitalet.

Samme aften spillede Eriksens holdkammerat fra Inter Romelu Lukaku for Belgien, da de vandt 3-0 over Rusland. Og selvom danskerens holdkammerat lavede to mål undervejs, fyldte situationen med Christian Eriksen langt mere efter kampen.

- Jeg er meget glad for sejren, men det var svært for mig at spille, fordi mine tanker var hos Christian. Jeg håber, han har det godt, og jeg dedikerer den her præstation til ham, siger Lukaku.

Det belgiske landshold så kampen sammen, og situationen fik Inter-angriberen til at knække sammen.

- Jeg græd meget, fordi jeg var bange. Vi har oplevet stærke ting sammen, og jeg har brugt mere tid med ham end min familie, så mine tanker er hos ham, hans kæreste og hans børn, siger han.

Angriberen dedikerede sit første mål i kampen til Christian Eriksen ved at løbe direkte ud til kameraet, hvor ordene lød: "Chris, Chris, I love you" (Chris, Chris, jeg elsker dig, red.).

- Vi var alle i chok

Belgiens landstræner Roberto Martínez blev også forholdt situationen efter kampen imod Rusland. Også han havde svært ved at sætte ord på den tragiske hændelse.

- Vi var alle i chok og kede af det. Vi så kampen, så vi så det ske live. Jeg må indrømme, at vi var meget nede. Vi kunne ikke tænke på fodbold. Det var lige før, vi skulle samles til holdmøde. Der var tårer og store bekymringer. Vi har flere, der har spillet med Eriksen. Romelu Lukaku gør det nu.

- På det tidspunkt sendte vi bønner. Vi håbede på en snarlig bedring, og da de gode nyheder kom, hjalp det os med at komme videre, siger den belgiske landstræner.

Det belgiske landshold sender da også alle de bedste tanker til Eriksen.

- Vi sender den bedste energi til Christian, hans familie og hele Danmark. Det var et hårdt øjeblik for alle, siger Roberto Martínez.

Danmark møder netop Belgien i holdenes næste kamp. Det sker den 17. juni i Parken.