EM fodbold

Peter Schmeichel langer ud: - UEFA's løsning er latterlig

UEFA er kommet i modvind, efter at det danske landshold valgte at genoptage kampen mod Finland, få timer efter at Christian Eriksen var faldet om.

Det var langt over stregen at sende det danske landshold på banen, knap to timer efter at de så Christian Eriksen kollapse og modtage livreddende hjertebehandling på banen i Parken.

Det siger Peter Schmeichel til BBC Radio 5 Live.

- Der sket noget forfærdeligt, og UEFA giver spillerne valget mellem at gå ud og spille de sidste 55 minutter - eller hvad det nu var - eller komme tilbage klokken 12 i dag. Jeg mener, hvad for et valg er det? siger han.

Den danske landsholdslegende - hvis søn Kasper Schmeichel var med til at danne et skjold om Christian Eriksen og hans kæreste, mens lægerne reddede hendes mands liv - var meget berørt, da han søndag morgen var igennem på BBC's populære radiokanal for sportsfans i Storbritannien.

Yussuf Poulsen, Simon Kjær, Thomas Delaney, Andreas Christensen og Jonas Wind var en del af den danske ring om Eriksen.

- Det var ikke et valg. Det var en latterlig beslutning af UEFA. De skulle have forsøgt at finde en anden løsning og vise lidt medfølelse, og det gjorde de ikke.

- Det var meget, meget barskt, og kampen var totalt irrelevant. Hvordan kan man spille?

Flere landsholdslegender revser UEFA

Og han er ikke den eneste tidligere landsholdsspiller, der er forbløffet over, at kampen blev genoptaget og spillet til sidste slutfløjt lørdag aften.

Allerede lørdag aften lod Michael Laudrup kritikken hagle ned over UEFA.

- De fik et valg, som ikke er noget valg. Spil videre i aften eller spil i morgen klokken 12. Det, synes jeg ikke, er noget valg, sagde Michael Laudrup i Viaplays studie.

- Om man så skulle spille de sidste 50 minutter i morgen (søndag, red.) aften, i overmorgen (mandag, red.), eller den skulle blive 0-0. Det er sådan noget, man kunne finde frem til.

- Jeg er hamrende ligeglad

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, siger, at Danmarks og Finlands kampprogrammer kommer på tværs af hinanden, og de to hold havde dermed ikke andre valg end at spille denne weekend.

Derfor fik landsholdet valget mellem at spille kampen færdig lørdag aften eller søndag klokken 12.

Men det valg er ikke et reelt valg i virkeligheden, mener Spillerforeningen.

- Jeg er hamrende ligeglad med, hvordan programmet ser ud fremadrettet. Det er ikke en beslutning, der er er truffet med hjertet, siger direktør Michael Sahl Hansen til TV 2.

- Når man er udsat for så voldsom en oplevelse, kan man ikke tage en vurdering med koldt blod i årerne. Man kan jo se på billederne, hvor berørte de er. De har stået på kanten af at miste en af deres allerkæreste.

Ven og anfører forlod banen

For den danske anfører Simon Kjær, der er gode venner med Christian Eriksen privat, blev oplevelsen for meget.

Som en af de første gav han Eriksen førstehjælp, var med til at danne spillernes skjold om ham og trøstede bagefter Christian Eriksens kæreste, da hun forsøgte at komme ind på banen.

Kort efter kampen var fløjtet i gang igen, måtte Simon Kjær lade sig skifte ud.

- Man kan vist godt sige, at Simon Kjær var dybt, dybt berørt. Han var i tvivl, om han kunne fortsætte og gav det et skud. Men det kunne ikke lade sig gøre, og det er fuldt forståeligt, sagde landstræner Kasper Hjulmand efter kampen.

Simon Kjær trøster Christian Eriksens kæreste Sabrina Kvist Jensen, mens lægerne arbejder med at redde hendes mands liv.

At kampen mod Finland blev genoptaget samme aften kommer også bag på Kristoffer Novrup Henriksen, der er sportspsykologisk konsulent ved Team Danmark.

- Jeg ved, at der er mange hensyn at tage, og jeg er glad for, at spillerne blev taget med på råd, men det kommer bag på mig, at man tager den beslutning, siger han til TV 2.

- De er jo professionelle fodboldspillere, men før det er de mennesker, og de kommer til at reagere som alle andre mennesker i denne type chokoplevelser.