EM fodbold

- Simon Kjær var bare et stort forbillede, som han altid er

Simon Kjær viste sig som en stor leder, da landsholdet og Christian Eriksens nærmeste gennemgik nogle yderst svære minutter efter Eriksens kollaps.

Landsholdsanfører Simon Kjær er blevet hyldet verden over for sin ageren i minutterne efter Christian Eriksens kollaps i EM-kampen mod Finland.

En hyldest landstræner Kasper Hjulmand tilslutter sig.

- Simon havde overskud til at gå sammen med de andre og kommunikere og være en leder. Han talte nede i omklædningsrummet. Ja, hvad kan man sige? sagde Hjulmand på et pressemøde søndag eftermiddag.

- Og så resten af holdet. Vi er et hold fyldt med fantastiske mennesker og fantastiske ledere. Og der var rigtig, rigtig mange, der agerede rigtigt, men vi gjorde det sammen. Og Simon var bare et stort forbillede, som han altid er.

Kjær omfavnede Eriksens kæreste

Simon Kjær spurtede en halv banelængde for at nå hurtigt frem til Eriksen. Da landsholdets læge og cheffysioterapeut også var nået hen til Eriksen, blev Kjær siddende hos sin ven.

Lidt efter stillede anføreren sig op som et skjold foran Eriksen, der nu modtog livreddende hjertebehandling, og da Eriksens kæreste, Sabrina Kvist Jensen, kom ned på sidelinjen, var Kjær næst efter Kasper Schmeichel henne for at omfavne hende.

Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, stod sammen med Eriksens kæreste, da Schmeichel og Kjær kom hen.

- Den situation i går (lørdag, red.) fortæller alt om, hvilken person Simon er.

- Christian har en stor stjerne hos alle spillerne, ingen tvivl om det. Men han og Simon har selvfølgelig noget helt ekstra. De bor begge i Milano og er meget, meget tætte, sagde Peter Møller på pressemødet.

Fodbolddirektøren fortsatte med at sætte ord på Kjærs udvikling de seneste år.

- Den måde, Simon har udviklet sig på de seneste år som leder, som chef, som anfører for det her hold, og de taler, han holder, inden vi skal ud og spille vores kampe, er unik.

Dybt berørt Kjær måtte lade sig udskifte

EM-kampen mellem Danmark og Finland var afbrudt i knap to timer, inden den blev genoptaget klokken 20.30.

Først med de resterende fem minutter af 1. halvleg - og efter en kort pause blev 2. halvleg fløjtet i gang. Efter 63 minutter kunne en dybt berørt Simon Kjær ikke mere.

- Han var i tvivl, om han kunne fortsætte og gav det et skud. Men det kunne ikke lade sig gøre, og det er fuldt forståeligt, sagde Kasper Hjulmand på pressemødet efter kampen sent lørdag aften.

- Jeg har svært ved at forestille mig at skulle spille den fodboldkamp selv. Det var simpelthen, fordi følelserne var overvældende. De er rigtig gode venner.

Få minutter inden Kjærs udskiftning, var finnerne kommet foran 1-0, som også blev kampens resultat.

Christian Eriksen blev efter behandlingen på Parkens græs kørt på Rigshospitalet, hvor han fortsat ligger indlagt til undersøgelser.