EM fodbold

Trykket stemning på det finske landshold

Selvom det finske landshold hentede tre overraskende point i deres første slutrundekamp nogensinde, har de ikke for alvor haft lyst til at fejre det.

Christian Eriksens kollaps under landskampen mod Finland lørdag aften har sendt en bølge af trykket stemning gennem hele fodboldverdenen.

Nogle af dem, der oplevede situationen på nærmeste hold, var det finske landshold. TV 2 er til stede foran holdets hotel, og her beretter reporter Lennart Steen om en noget trykket stemning i den finske landsholdslejr.

- Deres pressechef siger, at det er meget modsætningsfyldt. De har ikke rigtig kunnet glæde sig over den her sejr, som er den største i finsk fodboldhistorie nogensinde. Alle deres tanker og bekymringer er gået til Christian Eriksen, hans pårørende og de danske holdkammerater.

- Derfor har det været meget, meget mærkeligt for dem, og det var nogle stivbenede og søvndrukne spillere, der tog afsted til træning, fortæller Lennart Sten.

Det samme billede fik man på det finske pressemøde efter lørdagens kamp, hvor holdets største stjerne Teemu Pukki satte ord på timerne efter Eriksens kollaps.

Den tidligere Brøndby-angriber forklarede, at de forsøgte at rette fokus mod kampen, selvom det var svært.

- Det var ikke nemt at gå tilbage på banen. Men lige så snart, vi hørte, at alt syntes at være i orden, begyndte vi at fokusere på kampen igen. Det var en vigtig kamp, vi spillede den med stor stolthed, og selvfølgelig er vi da glade for sejren, siger Pukki.

Finland vandt kampen 1-0 på mål af Joel Pohjanpalo.