Tv-stationer undskylder billeder af Eriksen

Nogle seere var tættere på Christian Eriksens livstruende kollaps end andre. BBC undskylder, at de bragte de voldsomme billeder.

Mens Danmarks Radio klippede til helikopterbilleder af Parken, viste en række tv-stationer billeder af den livreddende behandling af Christian Eriksen.

Det har ført til en del kritik blandt seere og fodboldfolk, og nu undskylder engelske BBC, at de ikke var hurtigere til at klippe væk fra de voldsomme billeder.

- Vi undskylder over for alle, der er blevet stødt af de billeder, vi har sendt. Billederne fra stadion er kontrolleret af UEFA som host broadcaster, og så snart kampen blev suspenderet, tog vi billederne af skærmen så hurtigt som muligt, lyder det i en udtalelse fra BBC ifølge flere engelske medier.

Ekspertkommentator og tidligere fodboldspiller Gary Lineker tilføjer på Twitter:

- Jeg kan forstå, at nogle af jer er oprevede over nogle af billederne, der er blevet vist (det er vi også). Det er værtsbilleder og ud af vores kontrol. De skulle være blevet på et totalbillede af stadion. Undskyld.

Mens DR viste kampen på dansk tv, kunne den også streames hos Viaplay. Her valgte man at blive på billederne fra UEFA - det såkaldte worldfeed.

- Vi synes, at UEFA lavede et worldfeed, som i nogle situationer gik for tæt på. Og da vi var på worldfeedet, kom de situationer ud på Viaplay. Set i bakspejlet ville vi gerne have undgået dette. Men jeg vil ikke på nogen måde anklage mine kollegaer for at have fejlet. De sad i en tilspidset situation og havde nogle forventninger til et worldfeed, som desværre ikke blev indfriet, skriver Kim Mikkelsen, der er Group Head of Sport hos NENT, som står bag Viaplay.

Mikkelsen tilføjer i sin umiddelbare evaluering på Twitter, at man betragter worldfeedet som "sikker havn", fordi UEFA har lavet udførlige manualer om produktionen af billeder fra fodboldkampe. Derfor blev billederne ved med at køre live på Viaplay. Efterfølgende er de blevet fjernet fra platformen.

I Norge har NRK's ledende medarbejdere også ytret sig kritisk over billederne fra UEFA. Efter at have vist worldfeedet i adskillige minutter, valgte stationen at klippe væk fra billederne, fortæller sportsredaktøren til VG.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra UEFA.

- Vi fik Christian tilbage

Christian Eriksen faldt pludselig til jorden, da der var cirka fem minutter tilbage af første halvleg af lørdagens EM-premiere mod Finland.

Flere spillere signalerede hurtigt, at han havde brug for hjælp, og mens holdkammeraterne slog ring om Eriksen, ydede landsholdets læge livreddende hjertemassage.

- Vi blev kaldt på banen, da Christian faldt om. Jeg nåede ikke at se det, men det blev hurtigt klart, at han var faldet om. Da vi kom derhen lå han på siden og havde vejrtrækning, fortæller landsholdslæge Morten Boesen på et pressemøde.

- Ret hurtigt ændrede billedet sig, og så startede vi livreddende hjertebehandling.

- Vi fik Christian tilbage, som talte til mig, før han blev kørt på hospitalet, siger Morten Boesen.

Efterfølgende var de danske landsholdsspillere i kontakt med Christian Eriksen, der efter omstændighederne har det godt. I samråd med de finske spillere besluttede de sig for at spille kampen færdig.

Opgøret endte 1-0 til Finland.