Braithwaite modsiger UEFA: - Vi ønskede ikke at spille

UEFA tvang de danske landsholdsspillere til at træffe den mindst dårlige beslutning efter Christian Eriksens kollaps lørdag aften.

Et kaos af følelser. Og et umuligt dilemma.

Det var, hvad det danske landshold skulle slĂĄs med, i minutterne efter at Christian Eriksen var bĂĄret fra banen efter et hjertestop.

Martin Braithwaite forsøgte mandag at sætte ord på beslutningen om at spille EM-kampen mod Finland til ende. Og selvom det forlyder fra det europæiske fodboldforbund, at det danske landshold selv havde indvilliget i at gå på banen igen efter Eriksens kollaps, var der pres på beslutningsprocessen.

- Vi havde to muligheder fra UEFA. Enten at gĂĄ ud og spille kampen med det samme eller at gĂĄ ud dagen efter og spille kampen klokken 12. Ingen af dem var gode, og vi tog den mindst dĂĄrlige beslutning, siger Martin Braithwaite til TV 2.

Var et helt andet sted

Sammen med Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg stillede Barcelona-spilleren mandag op til et pressemøde.

Det var ikke noget reelt ønske for os at spille

Martin Braithwaite

Og det var en tydeligt bevæget Martin Braithwaite, som med en tåre løbende ned ad kinden genkaldte sig den knugede stemning fra omklædningsrummet i Parken.

- Der var mange spillere, som ikke var i stand til at spille kampen. Vi var et helt andet sted, fortæller den 30-årige angriber.

Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, har fortalt TV 2, at kampen fortsatte efter forespørgsel fra spillerne i både den finske og danske lejr.

Hvilket Martin Braithwaite pure afviser.

- Det var ikke noget reelt ønske for os at spille. Vi havde to muligheder og ville gerne have haft en tredje mulighed, men vi fik at vide, at vi skulle tage en beslutning, siger han.

Skandale at byde spillerne det

TV 2s fodboldredaktør Carsten Werge er "forarget" over UEFA's handlemåde.

- Det er en skandale, at man byder spillerne det der. En skandale. Og UEFA's folk mĂĄ da kunnet have set, hvordan spillerne havde det, siger Werge.

Som iagttager vurderer Carsten Werge, at der også gemmer sig en vrede i følelsesregisteret hos dele af det danske landshold. Martin Braithwaite ikke mindst.

- Man kan næsten fornemme den vrede, der inderst inde ligger hos Braithwaite overfor UEFA. Det står for mig som et meget stærkt udsagn.

Kasper Schmeichel var fuldt på linje med sin landsholdskollega, da han mandag ridsede situationens alvor op. Også Schmeichel efterlyste alternativer til den presbal, som spillerne blev udsat for fra Det Europæiske Fodboldforbund.

- Det kræver nok, at der var nogen højere oppe end os, der sagde, at det ikke var tiden til at træffe en beslutning, siger Kasper Schmeichel.

Ser frem til at skulle træne igen

Danmark spiller næste kamp torsdag mod EM-favoritterne Belgien.

For Braithwaite er der en stor ambivalens forbundet med både at skulle bearbejde rystelserne fra Parken og skulle se fremad mod næste vigtige kamp. Også selvom man er professionel fodboldspiller.

- Fodbold er ikke det første, du tænker på, når sådan noget opstår. Men det er en del af det, at vi skal spille igen. Jeg ser frem til at komme ud og træne igen og tænke på noget andet, siger Braithwaite.

Kampen mod Belgien spilles torsdag klokken 18 i Parken.