EM fodbold

- Det bliver meget følelsesladet, spår Belgiens træner

Roberto Martínez forventer et helt andet dansk hold end det, der spillede anden halvleg mod Finland.

Det bliver med følelserne uden på tøjet, når Belgiens landshold torsdag skal møde Danmark i Parken, forventer landstræner Roberto Martínez.

Mindre end en uge efter Christian Eriksens kollaps i kampen mod Finland skal de danske spillere igen på græstæppet, og derfor bliver det en speciel oplevelse for Belgiens spanske landstræner.

- Det bliver en meget følelsesladet kamp. Specielt før kampstart, siger Roberto Martínez ifølge det belgiske medie Het Nieuwsblad.

- Jeg forventer et meget anderledes dansk hold end det, der spillede anden halvleg mod Finland. Man kan slet ikke sammenligne omstændighederne, siger Roberto Martínez.

Danmark og Belgien mødtes i efteråret i den seneste udgave af Nations League, og derfor ved Martínez, at det bliver en svær omgang i Parken.

- Det er et meget stærkt hold. Det ved vi fra Nations League. Danskerne får samtidig støtte fra deres fans.

- Men vi har brug for den slags kampe. Det bør være en fejring til ære for Christian Eriksen, siger Roberto Martínez.

Kevin De Bruyne er tilbage for Belgien

Han bakkes op af forsvarsspiller Dedryck Boyata.

- Vi har tidligere spillet mod Danmark, men den her kamp bliver anderledes. Først og fremmest fordi det nu er i en stor turnering. Derudover fordi Danmark ikke længere har Christian Eriksen med, siger han.

Han tør ikke spå om, hvordan Christian Eriksens kollaps har sat sig i den danske trup.

- Det kan gå begge veje. Det kan jo også motivere gruppen, siger Boyata.

Han kan glæde sig over, at stjernen Kevin De Bruyne er tilbage i træning. Derudover har landstræner Roberto Martínez meldt Dortmund-profilen Axel Witsel klar til kamp efter fem måneder på sidelinjen.

Belgien og Danmark mødes torsdag. Egentlig skulle belgierne rejse direkte videre til Rusland, hvor de spiller sidste gruppekamp mod Finland mandag i næste uge.

Belgierne skulle have været i træningslejr i Rusland i tre dage, men skærpede coronarestriktioner i Rusland har betydet, at belgierne har ændret i rejseplanerne.

Belgierne tager i stedet hjem til deres egen EM-lejr i Tubize syd for Bruxelles og nøjes med at flyve hurtigt ind og hurtigt ud af Rusland, hvor coronasmitten er steget på det seneste.