- Det har hjulpet mig meget, siger Schmeichel om besøg hos Eriksen

Søndag fik Kasper Schmeichel mulighed for at besøge Christian Eriksen, der er indlagt på Rigshospitalet, efter han fik hjertestop lørdag aften.

- Det var sgu dejligt at se ham. Se ham smile og grine og være sig selv, fortæller Kasper Schmeichel.

Søndag fik Schmeichel mulighed for at besøge Christian Eriksen, der fortsat er indlagt på Rigshospitalet efter sit hjertestop lørdag aften, og det er han rigtig glad for.

- Det var en dejlig oplevelse, og det er noget, der har hjulpet mig rigtig meget: At kunne se, han er okay, efter han har ligget der på den måde. Det var rigtig dejligt at se ham, siger Schmeichel og tilføjer:

- Vi snakkede om intet og alt. At han har det godt. Det er det vigtigste.

Kasper Schmeichel var en af tre landsholdsspillere, der mandag formiddag stillede op til interviews i Helsingør. Det er første gang, spillerne møder pressen efter kampen lørdag aften.

Her faldt Christian Eriksen til jorden, da der var cirka fem minutter tilbage af første halvleg.

De nærmeste holdkammerater tilkaldte straks assistance, og landsholdets læge har efterfølgende fortalt, at Eriksen blev genoplivet med et stød fra en hjertestarter. Det skete, mens holdkammeraterne slog en beskyttende ring om Christian Eriksen, hvis tilstand mandag formiddag stadig er stabil.

- Han har jo oplevet noget, vi ikke har oplevet. Han har en helt anden opfattelse af situationen – men det var dejligt at snakke med ham, siger Kasper Schmeichel.

Spiller videre for Eriksen

Lørdag aften gik det danske landshold tilbage på banen, da de havde fået vished for, at Eriksen var okay.

Nu spiller de resten af EM-slutrunden "for Christian", som Pierre-Emile Højbjerg formulerer det.

- Nu har vi et stort arbejde, som vi skal prøve at navigere igennem, siger Kasper Schmeichel om udsigten til at spille allerede torsdag aften.

- Det vigtigste for mig er, at vi gør, som vi altid har gjort. Og som vi gjorde forleden: Vi giver vores bedste. Nogle gange er det ikke nok, men så længe vi gør det, kan vi se hinanden i øjnene. Vi er stadig i turneringen. Vi er stadig det hold, vi altid har været. Og vi kæmper til det sidste.

Danmark møder Belgien i Parken torsdag klokken 18.