EM fodbold

- Det var en meget voldsom oplevelse, fortæller Schmeichel

Mandag stillede danske landsholdsspillere op til interview for første gang efter lørdagens EM-kamp mod Finland, hvor Christian Eriksen fik hjertestop.

Mandag satte flere af de danske landsholdsspillere ord på lørdagens dramatiske oplevelse i Parken, hvor Christian Eriksen fik hjertestop.

- Det er en voldsom oplevelse at se sin ven ligge og kæmpe, som han gjorde. Det bliver man meget rørt af. Men han er her i dag, og det er jeg meget, meget taknemmelig for, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT.

Kasper Schmeichel kalder det et mirakel, at Christian Eriksen blev reddet.

Derfor sender han også en stor tak til de læger, fysioterapeuter og paramedicinere, der kom på banen og reddede Christian Eriksen, mens spillerne slog ring om ham.

- De eneste helte, der er, det er lægerne. Vi er professionelle fodboldspillere og dedikerer vores liv til at spille fodbold. Men de her folk dedikerer deres liv til at redde liv. At kunne gøre det under normale omstændigheder er et mirakel. Men at kunne gøre det under de omstændigheder, som de var i her.. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget beundring jeg har for dem.

Eriksen fortsat stabil

Kommunikationschef Jakob Høyer fortalte inden pressemødet, at status på Christian Eriksen er den samme som søndag eftermiddag.

Her lød det, at han fortsat er stabil og flere gange har været i kontakt med sine landsholdskammerater.

Genoplivet med hjertestarter

Det er første gang, spillere fra det danske landshold stiller op, efter at Christian Eriksen fik hjertestop under lørdagens kamp.

Det skete kort før pausen, hvor Eriksen pludselig faldt til jorden og blev liggende helt stille.

Flere spillere kaldte straks på lægehjælp, og senere har landsholdets læge fortalt, at Christian Eriksen stoppede med at trække vejret. Han blev genoplivet med et stød fra en hjertestarter, og efterfølgende blev han kørt til Rigshospitalet.

Christian Eriksens tilstand er stabil, og ifølge DBU har resultaterne af de første tests været fine.