EM fodbold

- For mig vil de være heltene ved EM, siger Skotlands største stjerne

I en hilsen til Christian Eriksen fremhæver Andy Robertson de danske spillere for deres handlinger på banen i en svær situation.

Andy Robertson undskyldte til journalisten, der havde stillet spørgsmålet.

For der var noget, han bare ikke kunne vente med at få sagt inden, da han søndag aften sad med mikrofonen foran sig på det skotske pressemøde.

- Før jeg lige svarer på det, går mine varmeste tanker og hele det skotske holds varmeste tanker til Christian Eriksen og hans familie, efter hvad vi var vidne til i aftes. Jeg håber, at han, hans familie og alle de danske spillere er okay, efter hvad vi så i går.

- Mit hjerte er med dem, og heldigvis synes meldingerne at være en smule mere positive i dag, og den måde, de danske spillere handlede på, var en anerkendelse til dem selv. Uanset hvad der sker i denne turnering, vil de for mig være heltene i denne udgave, sagde Andy Robertson ifølge BBC Sport Scotland.

Dannede mur foran Eriksen

Da Christian Eriksen modtog livreddende hjertebehandling efter et hjertestop, dannede de øvrige danske landsholdsspillere en mur for at beskytte deres nummer 10 fra nysgerrige øjne.

Også da Eriksen blev båret ud af Parken, gik hans holdkammerater foran for at afskærme offentligheden.

Lørdag aften og hele søndagen strømmede det ind med hilsner til Christian Eriksen. På sociale medier, på EM-pressemøder og på EM-stadioner.

Finsk hilsen til Eriksen

På Twitter har den finske anfører Tim Sparv sendt en videohilsen til Eriksen på vegne af det finske landshold.

- Hej Christian. Vi håber, at du er okay. Vi håber, at du får al den hjælp og støtte, som du har brug for.

- Vi har lært, at fodbold ikke er det vigtigste i verden. Det vigtigste er, at du har det godt. Og vi glæder os til at se dig tilbage på fodboldbanen, siger Tim Sparv i videoen.

Seneste opdatering fra Dansk Boldspil-Union (DBU) på Christian Eriksens tilstand lyder, at han fortsat er stabil, og at alle foreløbige tests af Eriksen foretaget på Rigshospitalet, hvor han er indlagt, ser fine ud.

Men der er endnu ingen forklaring på, hvorfor Christian Eriksen faldt om på banen i lørdagens EM-kamp mod Finland.