EM fodbold

Hollænder overvejede at droppe EM-kamp

Daley Blind fra Ajax var så påvirket af Eriksens hjertestop, at han overvejede at sige fra til EM-kamp.

Den hollandske forsvarsspiller Daley Blind overvejede at sige fra til holdets første kamp ved EM som følge af sin tidligere Ajax-holdkammerat Christian Eriksens hjertestop.

Det siger han efter Hollands åbningssejr på 3-2 over Ukraine i Amsterdam søndag aften.

- Jeg overvejede kraftigt ikke at deltage.

- Det påvirkede mig voldsomt, og jeg sov dårligt på grund af dem, siger Blind om tv-billederne af den dramatiske hændelse i Danmarks kamp lørdag i Parken mod Finland.

Meldingerne fra København om, at Christian Eriksen var vågen og i stand til at tale kom som en stor lettelse for Blind.

- Da Christian opfordrede sine egne holdkammerater til at spille, traf jeg beslutningen om selv at spille, siger han.

Har selv haft hjerteproblemer

Blind blev i 2019 diagnosticeret for betændelse i hjertemusklen og udstyret med en pacemaker, for at regulere hjerterytmen. Men i en venskabskamp i august sidste år satte det lille batteridrevne apparat ud, og han kollapsede på banen.

- Jeg har selv oplevet noget tilsvarende, og jeg måtte overvinde nogle mentale forhindringer for at kunne spille videre, siger den 31-årige Blind.

Christian Eriksen tilbragte sine første år som professionel i Ajax, hvor han blev en populær spiller, før han drog videre til Tottenham i London.

Mange i den hollandske landsholdstrup var som Daley Blind så berørte af dramaet omkring Eriksen, at landstræner Frank de Boer valgte at aflyse et holdmøde lørdag aften.

Mens tilskuerne til søndagens kamp i Amsterdam selvfølgelig var der for at se fodbold, så havde mange af dem også Christian Eriksen i tankerne efter lørdagens voldsomme episode i Parken.

Adskillige tilskuere havde på bannere og flag skrevet hilsner til Eriksen, der fra 2010 til 2013 spillede et hav af kampe på Johan Cruijff Arena for Ajax.