EM fodbold

- Ingen grund til at lede efter en syndebuk, siger Ahlstrøm om UEFA-kritik

Tidligere mediedirektør i UEFA Frits Ahlstrøm siger, at UEFA ikke havde noget valg andet end at genoptage Danmarks kamp mod Finland.

Kritikken er haglet ned over UEFA, efter at de danske spillere endte tilbage på banen og skulle gennemføre kampen mod Finland kort tid efter Christian Eriksens kollaps.

Det europæiske fodboldforbund har forsvaret beslutningen med en henvisning til reglementet, der kun efterlader to muligheder.

Nu forklarer Frits Ahlstrøm, der tidligere har arbejdet for UEFA som mediedirektør og i dag udtaler sig som privatperson, hvorfor kampen skulle spilles færdig enten lørdag aften eller søndag middag.

- Jeg er meget ked af kritikken. Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at lede efter en syndebuk for en forfærdelig og ulykkelig hændelse på banen.

- UEFA havde reelt ikke noget valgt andet end at sige, at enten genoptages kampen så hurtigt som muligt, eller også spilles den næste dag. Sådan er proceduren, siger han.

Søndag stillede landstræner Kasper Hjulmand op til pressemøde, og her fortalte han, at han har dårlig samvittighed over, at spillerne endte på banen igen.

- Jeg synes ærlig talt ikke, vi skulle have været på banen igen, siger han.

Flere prominente navne som Michael Laudrup og Peter Schmeichel har også været ude med kritik af, at spillerne skulle spille de omkring 50 minutter, der var tilbage af kampen.

- Det, jeg synes, er vigtigt i den her sag, er, at Christian Eriksen har det godt, og at spillerne naturligvis ikke ville gå på banen, før de havde vished for, at Christian var okay. Derfor traf de (UEFA, red.) efter min mening den bedste beslutning, siger Frits Ahlstrøm.

Kamp skulle spilles

Ifølge Frits Ahlstrøm er kampene og logistikken ved en EM-slutrunde ikke til at ændre på.

- Du kan ikke rykke den her kamp mere end, jeg vil sige et halvt døgn, fordi så rokerer det på hele turneringen. Det bliver ligesom en dominoeffekt, siger han.

Ved et EM skal holdene også have bestemt forberedelsestid til kampene, så holdene har de samme forudsætninger og muligheder for at forberede sig.

- Så kunne man sige, at UEFA udskyder EM med en dag. Hvad så med alle de tusindvis af mennesker, der har købt flybilletter og har bestilt hotelværelser for at komme til kampene. Det ville være fuldstændig uoverskueligt.

- Det er i en pulje, og resultatet har en betydning for, hvem der kvalificerer sig videre. Det, du risikerer ved at gå ind og sige, at den flytter vi på ubestemt tid, det konkurrenceforvrider turneringen, siger han.

Danmark møder Belgien torsdag, mens Finland spiller mod Rusland onsdag.