EM fodbold

- Jeg giver ikke op, siger Eriksen til italiensk avis

Christian Eriksen faldt om, da Danmark mødte Finland lørdag aften. Han blev genoplivet med et stød fra en hjertestarter.

Både lørdag og søndag lød meldingen fra Dansk Boldspil-Union, at Christian Eriksen har det godt, efter at han fik hjertestop under Danmarks EM-premiere.

Nu citerer Italiens største sportsavis, La Gazzetta dello Sport, Eriksen for samme melding via agenten Martin Schoots.

- Tak til alle. Jeg giver ikke op, siger Christian Eriksen på forsiden af avisen.

- Jeg har det fint. Nu vil jeg gerne forstå, hvad der skete, siger Eriksen videre på mediets hjemmeside.

Til avisen fortæller Martin Schoots også, at han snakkede med Eriksen søndag morgen. Her lod Eriksen til at have det godt, og han havde overskud til at lave lidt sjov, mens han afventer flere undersøgelser.

- Jeg tror sgu, I har det værre end mig

Christian Eriksen faldt om lørdag aften, da der var cirka fem minutter tilbage af første halvleg i Danmarks EM-premierekamp mod Finland.

Flere medspillere kaldte straks på lægehjælp, og senere har landsholdets læge fortalt, at Eriksen stoppede med at trække vejret, mens han lå på banen. Christian Eriksen blev genoplivet med et stød fra en hjertestarter, inden han blev kørt til Rigshospitalet, hvor han fortsat er indlagt. Hans tilstand er stabil, og både lørdag og søndag var han i kontakt med sine landsholdskammerater.

- Hvordan har I det? Jeg tror sgu, I har det værre end mig, sagde Eriksen søndag formiddag ifølge landstræner Kasper Hjulmand.

Chok i Milano

Christian Eriksen spiller til daglig for italienske Inter, der vandt et suverænt mesterskab i den seneste Serie A-sæson.

Derfor fylder Christian Eriksens situation meget i Italien. Både i medierne og på gaden.

- Folk har været virkelig chokerede. Han er vellidt, og derfor var der næsten ingen, der kunne tro deres egne øjne, da det pludselig skete lørdag aften. Flere har fortalt mig, at de havde det, som om det var en ven eller et familiemedlem, der lå og kæmpede for sit liv, fortæller Eva Ravnbøl, TV 2s korrespondent i Italien.

EM-kampen mellem Danmark og Finland blev genoptaget lørdag aften. Finland endte med at vinde 1-0.