EM fodbold

Engelsk målmand forlader EM

Den engelske landsholdsmålmand Dean Henderson har pådraget sig en skade, og han pilles derfor ud af Englands EM-trup.

Han var næppe tiltænkt nogen stor rolle på banen, men derfor er det alligevel et gok i nødden at skulle forlade EM-lejren før tid.

Den 24-årige Manchester United-spiller Dean Henderson er blevet tvunget til at trække sig fra slutrunden som følge af en skade i hoften. Det skriver Sky Sports.

Henderson har siddet udenfor ved flere af Englands træninger under EM-starten, fordi skaden forhindrede ham i at give sig fuldt ud, og tirsdag blev det så klart, at det ikke giver mening at fortsætte.

I første omgang bliver det dog ikke noget stort sportsligt tab for det engelske landshold, fordi Everton-målmanden Jordan Pickford i forvejen står foran i køen som førstemålmand.

Det engelske fodboldforbund ønsker Dean Henderson god bedring på Twitter:

Erstatning indkaldt

Mens landsholdet vinker farvel til Dean Hendersen, siger de samtidig goddag til et nyt ansigt.

Landstræner Gareth Southgate har nemlig allerede indkaldt en erstatning i form af Aaron Ramsdale, der normalt vogter målet i engelske Sheffield United.

Ramsdale var en del af den 33-mand store bruttotrup, som landstræneren indkaldte op til slutrunden. En trup, der skulle skæres ned til 26 mand, som er kravet ved EM, og her blev Ramsdale fravalgt.

Men nu har han altså fået chancen igen. Ligesom Henderson forventes han ikke at komme i spil på grønsværen, men for den 23-årige målmand er EM-oplevelsen formentlig nok i sig selv.

England vandt deres første kamp ved slutrunden mod Kroatien med 1-0 på mål af Raheem Sterling. De spiller næste kamp på fredag mod Skotland.