EM fodbold

Er alle klar på torsdag? – Det er for tidligt at sige

Landstræner Kasper Hjulmand har endnu ikke lagt sig fast på en startopstilling mod Belgien. Han håber, at alle spillere er klar.

Han har forberedt sig i månedsvis, men to dage før EM-kampen mod Belgien er landstræner Kasper Hjulmand ikke helt sikker på sin startopstilling.

Efter Christian Eriksens hjertestop i premierekampen er fodbolden kommet i anden række, og derfor tager Hjulmand det ikke for givet, at alle er mentalt klar til at gå på banen i Parken.

- Det er for tidligt at sige. Foreløbigt ser det fint ud, men det er for tidligt at sige. Og jeg vil i hvert fald være åben for at mærke efter med spillerne, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Jeg vil ikke snakke for meget om de enkelte spilleres bagage, men det (Eriksens alvorlige situation, red.) har åbnet for nogle ting, jeg har prøvet før. Sådan er det også med spillerne. Det er ikke bare noget, man lige ryster af sig. Men hvis vi fokuserer på lettelsen og taknemmeligheden, over at Christian stadig er her, tror jeg, at vi kan tage de rigtige skridt.

Eriksen reddet foran sine holdkammerater

Christian Eriksen faldt om lørdag aften under kampen mod Finland. Hans holdkammerater slog hurtigt ring om ham, mens han modtog livreddende hjertebehandling.

Med vished om at Eriksens tilstand var stabil, gik danskerne på banen og spillede kampen mod Finland færdig lørdag aften. I løbet af anden halvleg lod anfører Simon Kjær sig udskifte, fordi han var for påvirket af at have set sin ven kæmpe for livet.

Søndag blev landsholdets træning droppet, men mandag formiddag var de tilbage på træningsbanen, og i takt med de positive meldinger om Eriksen er stemningen i landsholdslejren blevet bedre og bedre.

- Der er stadigvæk et par dage til, at vi skal spille, og hvis det går, som det har gået i det tempo, som det har gjort de seneste par dage, tror jeg, at spillerne er, hvor de skal være i forhold til at kunne gå ind og gøre deres bedste.

Kampen mod Belgien spilles torsdag klokken 18.