EM fodbold

Hjulmand vil træne i Parken, men forventer afslag

Kasper Hjulmand overvejer at besøge Parken sammen med landsholdet på den ene eller anden måde forud for torsdagens kamp mod Belgien.

Hvordan forbereder man sig bedst på at returnere til stedet, hvor noget forfærdeligt skete for kort tid siden?

Det er Hjulmand og Danmark i gang med at se på forud for torsdagens kamp mod Belgien.

- Vi er forberedte på, at vi skal forberede en følelsesladet tur ind til Parken og følelsesladede minutter op til kampen. Jeg tror, der bliver en meget, meget speciel stemning, og vi skal forberede os på, at følelserne godt kan sidde uden på tøjet, og at vi godt kan mærke nogle følelser. Men når kampen begynder, skal vi være der, siger landstræner Kasper Hjulmand på tirsdag formiddags pressemøde.

Faktum er nemlig, at Danmarks landshold skal spille sin anden kamp ved denne EM-slutrunde fem dage efter, at deres ven og holdkammerat Christian Eriksen faldt om på banen og fik hjertestop. På torsdag møder holdet Belgien.

Ønsker at træne i Parken inden kampen

Heldigvis har Eriksen det efter omstændighederne godt, og derfor har landsholdet også valgt at fortsætte i turneringen.

- Det bliver følelsesladet op til kampen, og det skal vi forberede os på. Når det er gjort, og dommeren fløjter det første fløjt, så er vi i kamp-mode, siger Hjulmand.

Han har sammen med landsholdsstaben undersøgt muligheden for at træne i Parken en af dagene op til kampen, men tror ikke på, at UEFA tillader det.

- Jeg er ret sikker på, at vi ikke kan. Vi overvejer, om vi skal tage en tur ind til Parken uden at træne, men bare (være der, red.).

- Det kigger vi på. Vi må forberede os på den ting at komme tilbage til Parken på bedst mulig måde. Så vi kigger på, hvordan det kan lade sig gøre, siger landstræneren.

En anderledes optakt

Artikel 39 i UEFA's reglement foreskriver, at Danmark kun må træne i Parken dagen før sin første kamp i turneringen. Herefter må de kun varme op kort før kampstart torsdag klokken 18.00.

Udover muligheden for at besøge Parken tidligere end normalt, er der naturligvis også andre ting at tage højde for.

- Vi forbereder kampen taktisk, så godt som vi kan. Det bliver ikke helt, som jeg havde troet. Men vi forbereder kampen taktisk, og så handler det også at finde ud af, hvem der er der har mest, om der er nogle spillere, der har det ekstra, og som kan gøre en forskel.

- Samtidig vil jeg også sige, at det er helt okay, hvis nogle spillere har de følelser, der gør, at de ikke kan give alt, siger Hjulmand.

Hjulmand har "ægte krigere"

Trods den uventede og svære optakt er Kasper Hjulmand ikke i tvivl om, at han kommer til at se en flok danske spillere, der vil være motiverede og klar til at kæmpe for Danmark og Christian Eriksen.

- Vi vil blive mødt med en masse følelser fra fansene. Men vi vil forsøge at forberede os så godt som muligt. Vi skal bruge de her følelser til noget positivt og være stærke derude (på banen, red.).

- De her drenge er ægte krigere. At kunne gå ud og levere på et højt niveau med den baggrund, det kan jeg kun lette på hatten for, og det kan vi være ekstremt stolte over. Der er så meget kraft, mandsmod og en ageren og en adfærd, jeg er fuld af beundring over for, siger landstræneren.