EM fodbold

- Ingen kan erstatte Eriksen på banen, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand befinder sig i en taktisk tænkeboks forud for Danmarks EM-kamp mod verdensetteren Belgien.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er i gang med en todelt opgave frem mod landsholdets vigtige EM-gruppekamp mod Belgien torsdag.

Først og fremmest skal han sørge for, at han så vidt muligt sender et mentalt parat hold på banen efter Christian Eriksens kollaps i lørdags, men landstræneren skal også finde ud af, hvordan hans hold bedst har en chance for at slå verdensetteren i en kamp uden Danmarks nummer 10.

Der er nemlig ingen i den danske trup, der direkte kan erstatte Eriksens evner som kreativt omdrejningspunkt på Danmarks midtbane.

- Ingen kan erstatte Christian på banen. Ingen. Han er vores bedste spiller på holdet.

- Jeg har sagt, meget apropos, at Christian er hjertet og pulsen på vores hold, han er rytmen i vores spil. Han har en utrolig evne til at opfange tid, rum og boldens fart, så han kan styre rytmen i en fodboldkamp.

- Eriksen er en fantastisk person. Han er alt, hvad fodbold er.

- Han er så ikke med på torsdag, men vi har en masse spillere, som vil gøre en masse for, at sammenhængen på vores hold er der. Vi skal finde en anden rytme, siger Kasper Hjulmand.

Havde planlagt en uvant rolle til Eriksen mod Belgien

Landstræneren afslører også, at han gennem flere måneder havde planlagt en uvant rolle til Eriksen i forsøget på at stække belgierne, som Danmark tabte til to gange i efterårets Nations League.

- Jeg havde tiltænkte en anden rolle til ham i den her kamp, end den vi har set ham i før. Jeg har snakket med ham om det i en måned, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren vil ikke ud med, om han forsøger at sætte en anden spiller direkte ind i Eriksens tiltænkte rolle, eller hvilke andre taktiske greb han overvejer.

- Vi har ikke nogen, der kan erstatte Christian, men vi har en fantastisk gruppe, der samlet set kan gøre noget andet. Vi skal nok få sat gruppen sammen, så vi fremstår som en helhed i vores offensiv og defensiv og så videre. Vi har en fantastisk gruppe af spillere, som jeg kan bruge på forskellige måder.

- Vi må se, om vi skifter formation, eller om vi skifter en spiller ind direkte på Eriksens plads, siger landstræneren.