EM fodbold

Junker og Werge udpeger Eriksens afløser

Christian Eriksen efterlader et stort hul på det danske landshold, hvor Mathias Jensen ser ud til at blive hans afløser.

Landsholdet står med både mentale og fodboldmæssige udfordringer, efter Christian Eriksen fik hjertestop lørdag aften.

Det kan åbenlyst være svært at koncentrere sig om andet end sin holdkammerat, men med næste kamp allerede torsdag aften har Hjulmand og spillerne småtravlt på træningsbanen.

For hvem skal erstatte Eriksen, der gennem adskillige år har været en helt central mand i nationaldragten?

- Mathias Jensen har lidt de samme kvaliteter som Eriksen, siger TV 2 SPORTs fodboldredaktør Carsten Werge.

- Han har et dejligt blik for at slå de gode bolde. Han er meget elegant i spillestil og i sine løbemønstre. Han vil falde helt naturligt ind i den rolle, siger Carsten Werge, der dog påpeger, at Mathias Jensen naturligvis ikke har samme rutine.

Lørdag aften var det netop Mathias Jensen, der kom banen i stedet for Christian Eriksen, da kampen mod Finland blev genoptaget.

Derfor spår TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker også, at Brentford-spilleren skal afløse Eriksen i kampen mod Belgien.

- Det er en stor opgave, når vores bedste markspiller ikke er en del af holdet. Men jeg vil gætte på, Mathias Jensen kommer ind og spiller. Det så vi også i lørdags, siger Mads Junker.

Et stort tab

Selvom Mathias Jensen står klar, lægger Carsten Werge ikke skjul på, at det er en stor bet at undvære Christian Eriksen.

- Det betyder noget, fordi han er strategen på holdet. Han tager mange af dødboldene. Det er ham tingene er indarbejdet omkring. Det betyder selvfølgelig en helt masse, når han ikke er til disposition, siger Werge og fortsætter:

- Han er en af de tre vigtigste spillere på landsholdet. I det fremadrettede spil er han den vigtigste, vurderer fodboldredaktøren.

Svært at gå videre

Christian Eriksen faldt om ved den ene sidelinje, da måltavlen viste 0-0 og cirka 40 minutter spillet. Kampen blev genoptaget, da landsholdet havde vished for, at Eriksen var vågen og i stabil tilstand.

Kampen endte 1-0 til Finland, der er EM-debutant, og det bringer Danmark under pres i de to sidste gruppekampe.

- Det ser meget skidt ud med chancerne fremadrettet. Hvis man kigger isoleret på fodbolddelen, var det en frygtelig aften. Danmark mistede deres vigtigste spiller - formentlig for resten af slutrunden, siger Mads Junker, som er fodboldekspert på TV 2 SPORT.

Han vurderer dog, at det kan være nok at slå Rusland for at gå videre, fordi nogle af de bedste treere i grupperne også går videre. Rusland skal så samtidig slå Finland, mens belgierne også gerne skal leve op til deres favoritværdighed mod Finland.

Når alt kommer til alt, afhænger de danske chancer altså meget af den sidste kamp imod Rusland. Det gør de, særligt fordi Belgien, som venter næste gang, bliver en svær test for Danmark.

- Vi kan ikke tillade os at afskrive Belgien-kampen, fordi Danmark skal have point. Men realistisk set er det ikke en kamp, som Danmark vinder. Det er Rusland, der skal have nogle tæsk, slutter Mads Junker.

Nummer et og to fra hver pulje går videre. Det samme gør de fire bedste treere på tværs af de seks grupper.