EM fodbold

Kulturministeren blander sig i kritik af UEFA

UEFA har ikke vist sig som gode ledere for spillere i krise i forbindelse med Christian Eriksens hjertestop, siger kulturministeren.

Kulturminister Joy Mogensen går nu ind i kritikken mod UEFA for håndteringen af lørdagens fodboldkamp, efter Christian Eriksen kollapsede med hjertestop på banen.

Efter sigende fik spillerne mulighed for at vælge mellem at fortsætte kampen lørdag eller spille færdig søndag klokken 12.

Og det er ikke godt nok, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

- UEFA har stillet spillerne et meget, meget svært valg, og jeg synes ikke den mulighed, de gav spillerne, var i orden, siger hun til TV 2.

Den holdning har landsholdets træner Kasper Hjulmand og mange andre også fremsat. Træneren sagde på et pressemøde tirsdag, at det eneste rigtige lederskab havde været at sende spillerne hjem.

UEFA afviser kritik

Kritikken af UEFA's håndtering har ikke begrænset sig til Danmark. En række medier og fodboldeksperter har kritiseret, at kampen blev spillet færdig lørdag aften.

Men fodboldforbundet har holdt fast i, at de to valg holdene fik, var de eneste mulige.

- UEFA accepterede at genoptage kampen mellem Danmark og Finland efter forespørgsel fra spillerne på begge hold, lød det i et skriftligt svar fra UEFA til TV 2 søndag.

Tirsdag understregede UEFA, så at det sidste ord i sagen er sagt fra deres side.

- UEFA har allerede kommunikeret bredt om emnet og vil ikke give yderligere interviews om emnet, skriver de til TV 2.

Beslutningen og den manglende forståelse klæder ikke en organisation af UEFA's størrelse, siger Joy Mogensen.

- Jeg synes ikke, at UEFA har vist sig som gode ledere af nogle meget, meget engagerede idrætsudøvere, som selvfølgelig bliver utroligt påvirket af at se deres holdkammerat kæmpe mod døden.

Fodbolden er selvstændig

Selvom Joy Mogensen udtrykker utilfredshed med det europæiske fodboldforbund og dets håndtering af kampen mellem Danmark og Finland, så bliver det svært at gøre noget fra hendes stol.

Meget af den professionelle sport er ifølge kulturministeren udenfor regeringers og politikernes rækkevidde.

- UEFA og fodboldverdenen er jo selvstændige organisationer, men jeg vil gerne udtrykke min meget, meget store respekt for det landsholdet gjorde i situationen, siger hun til TV 2.

- Alle os, der har en rolle i kulturen og sportens verden, kan tage ved lære af det her.