Fodbold

Super League-klubber får lov til at spille CL

Juventus, FC Barcelona og Real Madrid får lov til være med i Champions League trods fortsatte Super League-drømme.

De tre tilbageværende klubber, der stadig holder fast i drømmen om en europæisk piratliga med kontinentets største hold, kommer til at være med i Champions League næste sæson.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har ellers varslet, at Juventus, FC Barcelona og Real Madrid vil blive straffet for deres medvirken og fortsatte tro på Super League-projektet.

Men for nylig blev disciplinærsagen mod de tre storklubber sat på pause, og tirsdag oplyser UEFA, at de alle får lov til at spille Champions League i næste sæson.

Det skriver Reuters.

- Tilmeldelsesbreve er blevet sendt til alle klubber, der deltager i UEFAs klubturneringer næste sæson, siger UEFA til Reuters.

Juventus, Barcelona og Real Madrid har alle kvalificeret sig til Champions League ved at opnå en top-4-placering i henholdsvis Serie A og La Liga i den netop overståede sæson.

Planerne om en Super League blev annonceret af 12 klubber 18. april, men efter få dage og store protester fra fans over hele verden begyndte klubberne drypvist at melde sig ud igen.

Tilbage står altså kun Juventus, Barcelona og Real Madrid. Juventus-formand Andrea Agnelli sagde for nylig, at udbryderligaen skal være med til at redde fodboldindustrien, der har været hårdt ramt af coronapandemien.