EM fodbold

UEFA nægter at sige mere om Hjulmand-kritik

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) forholder sig ikke yderligere til kritik af, at man lod Danmark spille EM-kamp færdig efter hjertestop.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har fået hård kritik for at sende Danmark i kamp ved EM lørdag aften, efter at Christian Eriksen havde haft hjertestop på banen.

På et pressemøde tirsdag formiddag gentog landstræner Kasper Hjulmand, at det danske hold kun fik de to muligheder at spille kampen mod Finland færdig lørdag aften eller genoptage den søndag klokken 12.

Tirsdag meddeler UEFA så, at der ikke kommer yderligere kommentarer om emnet fra deres side.

- UEFA har allerede kommunikeret bredt om emnet og vil ikke give yderligere interviews om emnet, skriver UEFA til TV 2 SPORT.

Forsvarede beslutningen

Mandag udsendte UEFA et svar til TV 2 SPORT på den tidligere fremførte kritik.

- UEFA accepterede at genoptage kampen mellem Danmark og Finland efter forespørgsel fra spillerne på begge hold, skrev UEFA til TV 2 SPORT, men de til Reuters skrev:

- UEFA er sikker på, at det behandlede forløbet med største respekt for den følsomme situation og spillerne. Det blev først besluttet at genoptage kampen, efter at de to hold ønskede at færdiggøre kampen samme aften.

I forhold til muligheden om at finde et andet kamptidspunkt henviste UEFA til artikel 29 i turneringsreglerne, som fastslår, at afbrudte kampe skal genoptages dagen efter, hvis de ikke kan spilles til ende samme dag.

'Indiskutabelt pres'

Den danske lejr har givet udtryk for, at man valgte at den mindst dårlige løsning ud af to dårlige valgmuligheder.

Kasper Hjulmand understregede på tirsdagens pressemøde sin utilfredshed med UEFA og slår fast, at han følte et pres fra forbundet.

- Jeg var der. Det er indiskutabelt, at vi var under et pres og i et dilemma. Der var to muligheder. Og det er helt forkert at tro, at det var os, som ville spille videre som det første ønske. Og det, synes jeg, var forkert, sagde Hjulmand.

- Det var enormt svært at være i. Der var kun to muligheder. At påstå andet er usandt. Og det, synes jeg, er forkert.