EM fodbold

Belgien vil afbryde kamp mod Danmark for Eriksen

Belgien ønsker at ære Christian Eriksen under torsdagens kamp mod Danmark.

Når der er spillet ti minutter af torsdagens EM-kamp mellem Danmark og Belgien, vil spillet for en stund blive stoppet.

Det siger den belgiske stjerne Romelu Lukaku.

På onsdagens pressemøde fortalte belgieren, at de efter ti minutter har i sinde at sparke bolden ud til ære for Christian Eriksen, der på det danske fodboldlandshold har tallet 10 som trøjenummer.

- Jeg synes som spiller, at det er den mest naturlige ting i verden, at vi ti minutter inde i kampen sparker bolden ud. For at ære situationen. Vi har flere spillere på vores hold, som har spillet sammen med ham (Christian Eriksen, red.).

- Men vi må heller ikke glemme, at vi er der i morgen for at spille en kamp, som vi skal vinde. Det er nok det vigtigste af det hele, sagde Romelu Lukaku, der selv spiller sammen med Eriksen i italienske Inter.

Idéen om at hylde Christian Eriksen, der lørdag kollapsede og fik hjertestop under kampen mod Finland, har taget fart de seneste dage. Igen og igen er der blevet delt et opslag på de sociale medier, der opfordrer danske fans til at rejse sig op og klappe efter ti minutter til ære for den danske stjerne.

- Vi ønsker at sende en besked til Eriksen. Vi håber snart at se ham tilbage på banen i god behold. Det er derfor, vi vil hylde ham i kampens begyndelse, siger Belgiens landstræner, Roberto Martinez.

Danmark har ikke talt om det

Tidligere onsdag blev Kasper Hjulmand forholdt, om det danske landshold havde planer om at stoppe kampen for at klappe sammen med de 25.000 fans, der vil være til stede i Parken.

- Det har vi ikke talt om. Jeg tror ikke, at det er et emne. Jeg tror, vi vil spille, lød det fra den danske landstræner på pressemødet, der blev afholdt fire timer inden Belgiens møde med pressen.

Christian Eriksens tilstand har siden lørdag aften været stabil. Han er nu indlagt til undersøgelser på Rigshospitalet, hvor han også vil befinde sig under torsdagens kamp mod Belgien.

Det er endnu uvist, hvad årsagen til hjertestoppet skyldes. Samtidig er det også usikkert, hvor lang tid Christian Eriksen skal være indlagt.