EM fodbold

Belgisk stjerne var dømt ude af EM - nu er han klar mod Danmark

Dortmund-belgieren Axel Witsel er på imponerende kort tid kommet sig over en alvorlig skade.

I Belgien kan de ikke få armene ned. Faktisk kalder de det et halvt mirakel.

Axel Witsel, en af de helt store stjerner på det belgiske landshold, rev sin akillessene over tilbage i januar.

Men nu er Dortmund-spilleren meldt klar til kampen mod Danmark på torsdag. Det oplyser det belgiske fodboldforbund på et pressemøde.

- Baseret på data kan vi sige, at han er klar til kamp. Det er naturligvis landstræneren (Roberto Martínez, red.), der bestemmer, om han spiller på torsdag. Men vi har meldt ham klar, siger fysioterapeuten på det belgiske landshold, Lieven Maesschalck.

Geert Declercq, kirurgen, der opererede Witsel, var også med på tirsdagens pressemøde. Og han bakker op om beslutningen.

- Risikoen ved at spille er selvfølgelig ikke nul. Men det er en kalkuleret risiko, vi har taget sammen med landstræneren og staben. Vi foreslår en gradvis integrering. Det betyder, at der er minutter mod Danmark, siger han ifølge HLN.

Witsel ødelagde sin akillessene i en Bundesliga-kamp mod RB Leipzig 9. januar 2021, hvor han forlod banen efter 30 minutter.

Efterfølgende sagde Witsels far, Terry, at der var 0 procents chance for, at hans søn ville ende med at deltage og spille ved det igangværende EM.

Witsel er dog på relativt kort tid kommet sig over sin overrevet akillessene, hvorfor han nu er i spil til torsdagens EM-kamp mod Danmark.

Flere landskampe end Hazard og de Bruyne

Der er altså meget, der tyder på, at Witsel kan komme i aktion mod Danmark. Der er dog også meget, der tyder på, at han ikke starter inde på banen.

Bliver Witsel klar til at spille, er det ikke hvem som helst, belgierne har fået tilbage på græsset.

Han vil være klar til at spille mod Danmark

Roberto Martínez, belgisk landstræner

Den 32-årige holdkammerat til Thomas Delaney fik debut på det belgiske landshold i 2008. Og siden da er det blevet til imponerende 110 landskampe for holdet, der siden oktober 2018 har været nummer et på verdensranglisten.

Faktisk er det kun Jan Vertonghen, der i den belgiske fodboldhistorie har spillet flere landskampe end Witsel.

Antal landskampe for Belgien

  1. Jan Vertonghen: 128 (seneste kamp: 12/6-2021)
  2. Axel Witsel: 110 (seneste kamp: 15/11-2020)
  3. Toby Alderweireld: 110 (seneste kamp: 12/6-2021)
  4. Eden Hazard: 108 (seneste kamp: 12/6-2021)
  5. Dries Mertens: 99 (seneste kamp: 12/6-2021)
  6. Jan Ceulemans: 96 (seneste kamp: 27/2-1991)
  7. Timmy Simons: 94 (seneste kamp: 13/10-2016)
  8. Romelu Lukaku: 94 (seneste kamp: 12/6-2021)
  9. Vincent Kompany: 89 (seneste kamp: 11/6-2019)
  10. Marouane Fellaini: 87 (seneste kamp: 10/7-2018)

Får formentlig spilletid mod Danmark

Belgiens landstræner, Roberto Martínez sagde på et pressemøde mandag, at Witsel formentlig får sit comeback mod Danmark.

- Den originale plan var, at han skulle spille 20 minutter mod Finland. Ellers havde jeg ikke udtaget ham. Men han vil være klar til at spille mod Danmark.

Belgiens landshold ser dermed meget stærkere ud, end belgierne nok havde frygtet for et par uger siden. Her var både Witsel, Kevin de Bruyne og Eden Hazard tvivlsomme til EM-slutrunden.

Hazard kom på banen i åbningskampen, mens de Bruyne mandag aften var tilbage på træningsbanen for første gang siden sin hovedskade i Champions League-finalen tilbage i maj.

Danmark og Belgien spiller torsdag aften klokken 18.00.