EM fodbold

Danmark kunne have fraveget UEFA's protokoller, tror DBU-formand

Rent principielt burde det kunne lade sig gøre ikke at genoptage kampen mod Finland, mener DBU-formand.

Da Danmark gik på banen kort efter, at Christian Eriksen kollapsede lørdag, kom det bag på formanden i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller.

- Jeg havde en forventning om, at kampen ikke ville blive genoptaget. Det blev den alligevel, og det overraskede mig.

- Vi hørte (på tv, red.) en forklaring om, at der var et ønske om at spille den færdig, men jeg kan godt se, at i situationen og med det pres, der har været, så skulle den selvfølgelig ikke have været genoptaget, siger Jesper Møller.

- Det burde kunne lade sig gøre

Faktisk mener han, at Danmark ikke have behøvet at følge UEFA's protokoller, hvori der blandt andet står, at alle hold skal have en restitutionstid på 72 timer.

- Jeg tror godt, man kunne have fraveget protokollerne. Det er min oplevelse, at der har været stor fleksibilitet, men jeg kan ikke svare på det, for jeg var ikke til stede i rummet.

- Principielt burde det kunne lade sig gøre, men det afhænger af, hvilke løsningsmuligheder der er lagt på bordet i det rum, siger han og afviser, at økonomiske hensyn har fået UEFA til at træffe beslutning om genoptagelse.

Præsenterede to muligheder

Ifølge den danske landsholdslejr præsenterede Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) to muligheder: at spille videre lørdag eller komme tilbage søndag klokken 12. Det har både spillerne og landstræneren kritiseret.

Jesper Møller, som også er med i UEFA's magtfulde eksekutivkomité, var på grund af sin coronaisolation ikke til stede i Parken lørdag. Derfor vil han ikke bedømme de UEFA-udsendtes arbejde.

- Når jeg ikke har været til stede, skal jeg ikke begynde at kloge mig på, hvad der er sket. Det ville ikke være rigtigt med den indsigt, jeg har.

- Jeg er sikker på, at de, der var til stede, har gjort deres bedste i en god mening i en helt forfærdelig og ekstrem situation. Det er jeg overbevist om, siger Jesper Møller.

Derfor kunne kampen ifølge UEFA kun udskydes til søndag, fordi Finland ellers ville få for kort restitutionstid før kampen mod Rusland onsdag.

DBU skal komme med indspark

Protokollerne siger desuden, at hvis der opstår et coronatilfælde i en trup, kan en kamp udskydes med 48 timer.

UEFA har fået kritik for ikke at fravige de protokoller og finde en anden løsning, så kampen ikke skulle genoptages.

Nu skal DBU's administration komme med indspark til, hvad der bør ændres, og så vil Jesper Møller tage indsparkene med til UEFA for at ændre på reglerne.

Der er efterhånden gået fire dage efter kampen mod Finland. Jesper Møller har været tavs lige indtil onsdag, men det er der ifølge ham selv en god grund til.

- For det første har jeg siddet i isolation, og man skal passe på med at sige alt for meget, når man sidder på afstand. For det andet har vi aftalt, at vi skulle have en orientering. Den har vi fået i formiddag, og så melder jeg selvfølgelig ud, siger han.