EM fodbold

Ekspert udpeger de spillere, du skal holde øje med i runde to

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker har udpeget fem spillere, der er værd at holde øje med i anden runde af EM-slutrunden.

Sommerens EM er i den grad kommet storartet fra land.

Italien moste tyrkerne og satte sig i respekt. Romelu Lukaku gjorde det, han altid gør. Holland og Ukraine tryllebandt fodboldfans i en målrig affære, mens tjekkiske Patrik Schick gav et tidligt bud på mesterskabets bedste mål.

Alle hold har nu været i aktion, hvorfor vi retter fokus mod anden runde af EM. TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker har udpeget fem spillere, som han mener, der er værd at holde øje med i den kommende spillerunde.

Læs hans bud herunder, hvor fokus ikke er på stjerner som Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo og Romelu Lukaku, som man naturligvis altid holder øje med.

Wout Weghorst, Holland

Han scorede i Hollands første kamp, hvor det blev til en 3-2-sejr over Ukraine. I næste kamp skal Holland møde Østrig.

Mads Junkers analyse:

- Han er så klodset, men han er også en dejlig målscorer. Holland spillede godt, og han fik scoret, men han er bare en sjov type angriber. Hans type er nærmest ved at forsvinde fra moderne fodbold. Den her lidt tonser-type, som kun er med for at tage slåskampe. Han er ikke ret god med bolden, og det er jo meget antihollandsk på en eller anden måde.

- Han er en sjov og finurlig type, fordi han har så vanvittig stor selvtillid. Han er ny på det hollandske landshold, men han mener jo nærmest selv, at han er den nye Marco van Basten. Det er sjovt at følge en type, der slet ikke er hollandsk castet, fordi han ikke har den her fine teknik eller spilforståelse, og han bare lidt er en klods, men han er god til det, han er god til. Og han bliver en vigtig brik for Holland.

Leonardo Spinazzola, Italien

Han storspillede i Italiens overbevisende 3-0-sejr over Tyrkiet, hvor han blev kampens spiller og hjalp med at holde et clean sheet. Italien møder i næste kamp Schweiz.

Mads Junkers analyse:

- Han var Italiens bedste, og så har han haft en fremragende sæson i Roma. Italien så rigtig, rigtig stærke ud, og det er et hold, vi skal begynde at tage alvorligt efter den start, de havde. Han er værd at kigge på.

- De har jo en relativ overkommelig pulje, hvor de er favorit i alle tre puljekampe. Han var deres bedste spiller i første kamp, og han kommer også til at have en rimelig vigtig rolle i næste opgør. Han har været den bedste venstreback i Serie A, og den form tog han direkte ind i første EM-kamp. Bliver spændende at følge ham mod Schweiz.

Breel Emoblo, Schweiz

Han var farlig og scorede Schweiz' enlige mål i 1-1-kampen mod Wales. Schweiz møder Italien i næste kamp.

Mads Junkers analyse:

- Det ser ud til, at han endelig får et eller andet form for gennembrud. Han har været et toptalent i snart seks-syv år, så det var dejligt at se ham få scoret og spille godt. Skal Schweiz nå noget ved det her EM, så er det ham, de skal satse på.

- Kampen mod Italien er jo ikke oplagt, men med hans fart er der muligheder over for især Giorgio Chiellini. Han kan gøre ondt, og det er i højere grad ham, end det er Xherdan Shaqiri og Haris Seferović, der kan volde Italiens forsvar problemer. Han har et højere topniveau, og så har han den her fart, der kan blive et godt våben.

Denzel Dumfries, Holland

Han var over det hele på højdesiden i Hollands 3-2-sejr over Ukraine, hvor han var arkitekten bag de første to mål og scorede det afgørende mål. I næste kamp møder de Østrig.

Mads Junkers analyse:

- Han er værd at fremhæve, fordi Hollands wingbacks er vigtige for deres spil. Der er faktisk mere fysik, end der er teknik hos ham her, og så er han utrolig dygtig til at komme i feltet. Han kommer til en masse afslutninger, så han er rigtig, rigtig vigtig, når Holland spiller den her 3-5-2.

- Han gik fra at brænde en masse chancer i 1. halvleg mod Ukraine, hvor han ikke var specielt skarp, og så endte han jo 2. halvleg med at være afgørende. Han lavede vel egentlig to assists, selvom det ikke ender med at blive registreret som assists, fordi han ikke havde decideret sidste fod på. Han er det her tog på højre wingback, og han er langt bedre offensivt end defensivt.

- Han har faktisk haft en lidt blandet sæson i PSV, men EM er et godt udstillingsvindue, så der kan godt sidde rigtig mange klubber og sige, at hvis han kan holde det niveau, så er han en spiller, der kan bruges i storklubber rundt omkring i Europa.

Patrik Schick, Tjekkiet

Han gav et tidligt bud på EM's bedste mål, da han scorede fra midten mod Skotland. Schick scorede kampens begge mål i 2-0-sejren. Tjekkiet møder Kroatien i næste kamp.

Mads Junkers analyse:

- Han er oplagt for meget mere end hans fantasiske mål fra midten af banen. Han var god og farlig hele kampen, og han kan forblive en trussel i næste kamp. Tjekkiet kan sikre sig videre avancement ved EM i kampen mod Kroatien, som ikke præsterede godt mod England. Schick kan være manden, der sender dem videre.

- Han kan også være manden, der går forrest for Tjekkiet i at skabe en nye æra. De er tilbage i England, hvor det hele startede for Tjekkiet i 1996. EM blev spillet i England dengang, hvor tjekkerne tabte EM-finalen på Wembley, ligesom de spiller deres gruppekampe i England nu. Det bliver sjovt at se, om han kan hjælpe dem med at træde ud af 1996-skyggen, hvor spillerne hed Milan Baros, Pavel Nedved og Patrik Berger.