EM fodbold

Første nation klar til 1/8-finalen

En sikker sejr over Schweiz sender Italien videre ved EM.

To gange 3-0 og videre til ottendedelsfinalerne.

Italien har fået en fuldstændig perfekt start på EM-slutrunden, og inden holdets sidste gruppekamp mod Wales er pladsen i ottendedelsfinalerne allerede i hus.

Schweiz blev slået onsdag aften, hvor italienerne som den første EM-nation sikrede avancement.

EM Gruppe A

EM Gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1330070+79
2311132+14
3311145-14
4300318-70

Italien 3-0 Schweiz

  • 1-0 Manuel Locatelli (26')
  • 2-0 Manuel Locatelli (52')
  • 3-0 Ciro Immobile (89')

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Sejren over Schweiz var Italiens tiende i træk i alle turneringer, og holdet har i de ti kampe scoret 31 mål, mens modstanderne slet ikke har fundet vej til målet.

Efter en stille start fik Italien godt fat i første halvleg, hvor Schweiz blev holdt nede på et fåtal af chancer, mens italienerne selv skabte en lille håndfuld gode muligheder.

Efter 19 minutter nettede forsvarsveteranen Giorgio Chiellini efter et hjørnespark og en hovedstødsduel, som han selv var en del af. Men VAR spottede en arm på bolden fra Chiellini, og scoringen fik ikke lov at stå.

Kort efter måtte Chiellini udgå med en skade, men det tog ikke brodden af Italien, der kom på 1-0 efter 26 minutter, hvor de to Sassuolo-kammerater kombinerede på smukkeste vis.

Midtbanespilleren Manuel Locatelli slog bolden ud til kantspilleren Domenico Berardi, og han trak ind i feltet og fandt skråt tilbage en fremadstormende Locatelli, der let scorede fra kort afstand.

Schweiz forsøgte sig med en offensiv udskiftning i pausen og havde en kortvarig opblomstring, men det førte ikke meget med sig over for et bundsolidt hjemmehold.

Efter 52 minutter spillede Italien bolden tålmodigt rundt, indtil den havnede hos Locatelli, der upresset huggede bolden ind bag en prisgivet Yann Sommer fra kanten af buen.

Gassen gik efterhånden helt af ballonen for Schweiz i kampens slutfase, hvor Immobile sparkede sit andet mål i turneringen i nettet bag en denne gang ikke helt sagesløs Sommer.