EM fodbold

- Jeg er sikker på, alle melder sig klar, siger Hjulmand

Forventningen er, at ingen melder afbud til torsdagens EM-kamp mod Belgien.

Det har været nogle svære dage for det danske fodboldlandshold efter Christian Eriksens kollaps i Parken for fire dage siden i EM-åbningen mod Finland.

Men når Danmark torsdag aften møder Belgien, forventer landstræner Kasper Hjulmand at have alle spillere - på nær Eriksen selv - til rådighed, når de igen betræder græstæppet i nationalarenaen.

- Det er blevet taget et godt skridt i går, og alle mand trænede godt. Jeg er sikker på, at truppen melder sig klar i morgen. Som det er lige nu, ser det ganske fint ud. Jeg føler, at vi har et godt udgangspunkt. Jeg kan kun sige, at vi er klar, siger Hjulmand på onsdagens pressemøde.

Landsholdet har brugt ugens første dage på at samle sig oven på lørdagens episode, hvor Christian Eriksen i slutningen af 1. halvleg pludselig faldt til jorden og modtog livgivende førstehjælp.

Velvidende om, at Christian Eriksen nu har det godt, selvom han stadig er indlagt på Rigshospitalet, har truppen sideløbende med forberedelsen til torsdagens vigtige EM-kamp arbejdet tæt sammen med en række krisepsykologer for at komme sig mentalt.

På onsdagens pressemøde fortalte Kasper Hjulmand, at de spillere, der har brug for det, vil få muligheden for at få et gensyn med Parken inden kampen torsdag aften.

Fyldt Parken skal bruges

Kampen mod Finland blev spillet færdig lørdag aften, hvor Danmark endte med at tabte 0-1. Det betyder, at presset nu er massivt på de danske fodboldherrer i jagten på en plads videre til play off-kampene.

Torsdag aften bliver modstanden ikke nemmere, når de møder Belgiens mange verdensstjerner.

- Der er ingen tvivl om, at vi er underdogs. Vi er oppe mod et verdensklassehold, som igennem en lang række kampe og i de seneste fire år kun har lukket få mål ind.

- Nu har vi et fyldt Parken, og det skal vi bruge. Det skal vi os ekstra motivation, siger Kasper Hjulmand med henvisning til, at der nu må komme 25.000 tilskuere.

Kampen mod Belgien spilles torsdag aften klokken 18.00.