EM fodbold

Russisk EM-hjælp til Danmark

Med danske briller er den russiske 1-0-sejr over Finland det perfekte resultat.

Rusland slog Finland med 1-0 i Danmarks EM-gruppe. Aleksey Miranchuk fra Atalanta blev kampens enlige målscorer.

Resultatet betyder, at Danmark formentlig har sin EM-skæbne i egne hænder, selvom det skulle ende med nederlag torsdag til gruppefavoritten Belgien.

De to bedste hold i gruppen er sikre på en plads i ottendedelsfinalerne, mens fire af de seks bedste treere også avancerer.

Danmark tabte til Finland med 1-0 i åbningskampen og møder Rusland i den sidste gruppekamp.

Taber Finland som ventet sin sidste kamp mod Belgien, vil en dansk tomålssejr over Rusland være nok til at sikre andenpladsen - uafhængigt af Danmarks resultat mod Belgien.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

I en kamp med flere store chancer i begge ender blev Aleksej Mirantsjuk matchvinder, og den russiske sejr var helt fortjent.

Finland indledte EM med en overraskende sejr på 1-0 over Danmark i den dramatiske kamp, der blev afbrudt af Christian Eriksens hjertestop.

De finske spillere markerede da også hændelsen med en flot gestus ved at varme op til onsdagens kamp med T-shirts påtrykt teksten "Get well, Christian".

Efter kickoff var finnerne tæt på at chokstarte, da Joel Pohjanpalo, som scorede sejrsmålet mod Danmark, sendte bolden i nettet efter bare tre minutter.

Men efterfølgende vurderede VAR, at han befandt sig i en marginal offsideposition, og målet blev underkendt.

Første halvlegs første del var en meget åben slagudveksling, hvor begge mandskaber kom til chancer.

En af de helt store tilfaldt efter ti minutter Magomed Ozdojev, men i fri position sparkede russeren over mål.

Midtvejs i halvlegen blev russerne svækket af skaden til Mário Fernandes, der blev båret fra banen, men trods dette satte russerne sig tungere og tungere på opgøret.

Med heroisk forsvarsspil så Finland ud til at holde 0-0 til pausen, men i tillægstiden scorede Rusland efter flotte kombinationer. Efter bandespil i feltet krøllede Aleksej Mirantsjuk bolden op i hjørnet til føring.

Kort efter pausen var Teemu Pukki tæt på at udligne, men en russisk forsvarer pressede den tidligere brøndbyspiller til at skyde over mål.

Men ellers var russerne tættere på 2-0, end finnerne var på udligning. Med 20 minutter tilbage hev Lukas Hradecky en mesterredning frem for at forhindre ny russisk scoring.

Paulus Arajuuri havde den sidste chance for at bringe balance i regnskabet, men hans hovedstød gik forbi.