Fodbold

Sergio Ramos er færdig i Real Madrid

Anføreren forlader Real Madrid, hvor han har spillet siden 2005.

Et langt og succesrigt makkerskab er nået til vejs ende.

35-årige Sergio Ramos stopper efter 16 år i Real Madrid. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

- Real Madrid kan meddele, at der torsdag vil være en hyldest og et farvel til vores kaptajn Sergio Ramos, skriver klubben i en kortfattet meddelelse.

Torsdag 12.30 afholder Real Madrid et virtuelt pressemøde, hvor Ramos også får mulighed for at sige farvel.

- Det er en naturlig udvikling, når man ser, hvordan det gået siden januar. I det seneste halve år er det blevet mere klart, at Real Madrid kan klare sig uden ham. Når han så har været på banen, har han ikke haft den lederrolle som tidligere, og har ikke kunnet gøre en forskel, siger TV 2 SPORT's fodboldekspert Mads Junker.

- Han er blevet erstattet på rekordtid, og Real Madrid har set, at de næste står klar. Nacho er en naturlig afløser for Ramos, for han har Real-DNA'et, og millionkøbet Militao har vist, at han kan præstere. Det er godt at se en anden vej. Ramos er også løntung, og Real har allerede garderet sig med Alaba.

Kontrakten udløber 30. juni. Ifølge den madrilenske sportsavis Marca tilbød Real Madrid en etårig kontraktforlængelse med 10 procent lønnedgang. Ramos ønskede mindst to års forlængelse, skriver avisen.

Forsvarsgeneralen kom til kongeklubben fra Sevilla tilbage i 2005. Siden har han spillet 671 kampe og scoret imponerende 101 mål.

Ramos har repræsenteret det spanske landshold 180 gange, men blev vraget til det igangværende EM. Han døjede i sæsonens løb med flere skader, hvor landstræner Luis Enrique ikke mente, han var i form til slutrunden.

Historien melder ikke noget om, hvor han fortsætter sin karriere.

- Jeg tror, han bliver i Europa. Han kan 'selv vælge', men andre store klubber har set det samme som Real Madrid. Ramos var for bare et år siden en af verdens bedste forsvarsspillere. Det er han ikke længere. Han er en aldrende stjerne på vej nedad, siger Mads Junker.

- Vi har dog set, hvad Thiago Silva har tilført Chelsea, så det er ikke givet, at det er slut for Ramos. Paris Saint-Germain er en mulighed, for jeg kan ikke se ham bo i Manchester. Inter og Juventus er andre muligheder, for de er ikke skræmte af aldrende stjerner og forsøget på at få det sidste år eller to ud af dem.