EM fodbold

Spillerne skal ikke have for stor medfølelse, siger belgisk ekspert

Den tidligere belgiske landsholdsspiller Gert Verheyen forventer søde og sympatiske belgiere, men derfor skal de stadig vinde kampen mod Danmark.

Der er ingen tvivl om, at Christian Eriksen kommer til at fylde meget torsdag aften. Her mødes Danmark og Belgien ved EM, og det er selvsagt ikke kun hos danskerne, at Eriksens kollaps har sat sig hårdt.

Belgierne har ikke lagt skjul på, at det også ramte dem hårdt. De sad og så kampen mellem Danmark og Finland kort inden, de selv skulle på banen mod Rusland.

Romelu Lukaku var bange og græd, da han så Eriksen falde til jorden. Youri Tielemans vil aldrig glemme det. Toby Alderweireld vil forevigt have respekt for det danske landshold. Belgierne er med andre ord rørte, men nu kommer belgisk ekspert med en opfordring til spillerne:

- Den næste kamp mod Danmark bliver speciel på grund af, hvad der skete med Christian Eriksen. Det vil være meget følelsesladet, siger Gert Verheyen, der har spillet 50 landskampe for Belgien og nu er fodboldekspert, til Het Laatste Nieuws og fortsætter:

- Spillerne sidder med medfølelse for danskerne, men det skal heller ikke blive for stort. Man har en tendens til at være sød og sympatisk, men selvfølgelig skal vi slå dem sportsligt.

Eriksen har spillet sammen med flere belgiere

Christian Eriksen har spillet sammen med flere af de belgiske landsholdsspillere.

Lige nu er Eriksen holdkammerat med Romelu Lukaku i Inter.

I Tottenham spillede han sammen Nacer Chadli, mens han i både Ajax og Tottenham spillede sammen med Jan Vertonghen og Toby Alderweireld.

Sidstnævnte fortæller, han han blev rigtig chokeret, da han så danskerens kollaps mod Finland. Han er derfor spændt på at se, hvordan Danmark reagerer efter episoden.

- Det kan gå på to måder. Det kan give dem ekstra styrke eller det modsatte. Men jeg tror, at vi er nødt til at se på os selv og behandle kampen så professionelt som muligt - og prøve at vinde kampen. Vi kan ikke gøre mere, siger Alderweireld ifølge Sporza.

- Jeg forstår, at der er stor sympati for landet - og med rette. Det er utroligt svært at håndtere denne situation, og de har min evige respekt. Men vi vil prøve at vinde.

Bliver en speciel kamp

Det er ikke kun de belgiske spillere, der kender Eriksen personligt, der går ind til kampen mod Danmark med store følelser.

Også Brighton-spilleren Leandro Trossard er sikker på, at hele Eriksen-situationen kommer til at fylde meget.

- Det er svært at vide, hvad vi skal forvente mod Danmark. En speciel kamp. Jeg tror, at alle stadig tænker på Eriksen, siger Premier League-spilleren på et pressemøde tirsdag aften.

Efter de løbende positive meldinger om Christian Eriksens tilstand har landstræner Kasper Hjulmand og Danmarks spillertrup i højere grad ytret sig omkring, at de kan begynde at fokusere på kampen mod Belgien.

For dem har det været altafgørende, at Christian Eriksen er okay trods omstændighederne.

Danmark og Belgien spiller torsdag aften klokken 18.00.

 • Placering på verdensranglisten

  10
  1
 • Indbyrdes sejre

  6
  5
 • Bedste VM-resultat

  Kvartfinale

  Bronzemedalje

 • Bedste EM-resultat

  Guldmedalje

  Sølvmedalje

 • Nuværende landsholdstopscorer

  Eriksen (36 mål)

  Lukaku (62 mål)

 • Samlet antal landskampe i truppen

  705

  1291

 • Odds på EM-guld efter første kamp

  51
  6.50

Hvem synes du er den bedste af de to?