EM fodbold

Danske fans efterlod os i chok, siger landstræner

Roberto Martínez storroste atmosfæren i Parken, da spillerne gik på banen.

Selvom hans mandskab hentede alle tre point, var den belgiske landstræner, Roberto Martínez, mere optaget af noget andet på pressemødet efter kampen mellem Danmark og Belgien.

For her fremhævede han atmosfæren i Parken. En helt ekstraordinær en af slagsen. En lydkulisse, der var mere intens end normalt. Derfor kom danskerne også klart bedst fra start med en lynscoring fra Yussuf Poulsen, og så eksploderede det hele.

- Det er nemt at forklare vores dårlige 1. halvleg. Det er ikke nemt at forklare, hvis du så kampen i fjernsynet. Men hvis du var på stadion, er det nemt. Fansene skabte en utrolig stemning, og fansene gav hjemmeholdet den hurtige føring. Og på det tidspunkt var vi i chok, lød det fra Roberto Martínez.

- Det handlede om stemningen på stadion og måden, det danske hold kom ud til kampen. Det var tilskuerne, der gav hjemmeholdet et tidligt føringsmål, og det har vi ikke råd til at gøre igen.

Stolt landstræner

Der var en helt særlig årsag til den unikke stemning i Parken. For bare få dage siden gik Christian Eriksen i græsset, da han i premierekampen mod Finland fik et hjertestop. Han kunne derfor se sine landsmænd fra en hospitalsseng på Rigshospitalet.

Eriksens tilstand er stabil, men det sendte selvsagt et chok gennem hele verden, ligesom det har været en yderst svær periode for landsholdet og alle tæt på ham.

Derfor blev kampen mod Belgien også en kamp, hvor man havde mulighed for at hylde den danske midtbanespiller. Det skete efter 10 minutters spil. Kampen blev stoppet, klapsalver fra 25.000 tilskuere fyldte luften og flere spillere omfavnede hinanden.

Det var også noget, der fyldte Kasper Hjulmands hoved efter opgøret. Ligesom sin belgiske trænerkollega var han betaget af kulissen i Parken. Men mest af alt var han stolt af sine spillere.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor meget respekt jeg har for den her gruppe. Jeg kan ikke beskrive den kvalitet, som den her gruppe besidder sammen. Bare det at gennemføre kampen er en præstation i sig selv, sagde den danske landstræner.

Kampen endte med et dansk nederlag på 2-1. Belgiens mål blev sat ind af Thorgan Hazard og Kevin De Bruyne.