Fodbold

Dommer skrev EM-historie i ukrainsk sejr

For første gang nogensinde var en sydamerikaner dommer ved et europamesterskab, da Ukraine mødte Nordmakedonien.

Begge nationer havde kniven for struben efter nederlag i første gruppekamp.

Ukraine har med en sejr over Nordmakedonien de bedste kort på hånden i jagten på ottendedelsfinalerne.

Ukraine 2-1 Nordmakedonien

  • 1-0 Andriy Yarmolenko (29')

  • 2-0 Roman Yaremchuk (34')

  • 2-1 Ezgjan Alioski (57')

Argentinsk dommer

Fernando Rapallini fra Argentina dømte kampen, hvor han blev den første sydamerikanske dommer ved et EM.

Årsagen er, at det europæiske (UEFA) og sydamerikanske fodboldforbund (CONMEBOL) har lavet en slags udvekslingsaftale for at styrke dommerne. Derfor er spanske Jesús Gil Manzano netop nu en del af det sydamerikanske fodboldmesterskab, Copa América.

Rapallini kom især i fokus i forbindelse med et straffespark til Ukraine i kampens slutning. Her var han ude ved VAR-skærmen for at se en hændelse, hvor der viste sig at være hånd på bolden fra en nordmakedonsk spiller.

Sådan forløb kampen /ritzau/

Opgøret startede nogenlunde åbent og livligt, men efter en lille halv time huggede Ukraine til to gange inden for fem minutter.

Først skubbede Yarmolenko et forlænget hjørnespark over stregen til 1-0, kort efter at han selv havde misbrugt en stor chance.

Siden spillede Yarmolenko bolden dybt til stærke Yaremchuk, der var kølig i sin afslutning.

Med 2-0 på tavlen lignede det en formsag for det kontrollerende ukrainske mandskab, men Nordmakedonien bed godt fra sig.

Veteranen Goran Pandev fik en scoring annulleret inden pausen, og efter pausen fremtvang han et korrekt straffespark efter en god start af nordmakedonerne og et drøn på træværket.

Leeds-spilleren Egzijan Alioski fik sendt bolden i kassen i to forsøg, og Nordmakedonien havde dermed fået nyt liv.

Efter 83 minutter fik Ukraine muligheden for at tage gassen af Nordmakedoniens ballon, men keeper Stole Dimitrievski reddede flot et straffespark fra den ukrainske kreatør Ruslan Malinovskyi.

Kampens argentinske dommer, Fernando Rapallini, havde en travl aften med masser af situationer i felterne, men det klarede han med lidt hjælp fra VAR på fremragende vis.