EM fodbold

Hjulmand grænseløst irriteret efter nyt nederlag: - Det er jo vanvittigt

Kasper Hjulmand glæder sig dog over, at de andre resultater har flasket sig således, at landsholdet stadig kan spille sig videre ved EM.

Det danske landshold har præsteret stort. Både på og uden for banen.

Spillerne har handlet stort i forbindelse med den triste Christian Eriksen-situation, mens de også rejste sig torsdag aften mod Belgien.

Det er surrealistisk, at vi står med nul point

Landstræner Kasper Hjulmand

Det gode spil var dog ikke nok til en sejr, og derfor er facit nul point efter de første to EM-kampe. Og det har landstræner Kasper Hjulmand meget svært ved at forstå.

- De to nederlag irriterer mig jo grænseløst. Jeg er helt sikker på, vi havde vundet den første. Vi bliver tvunget til at spille, og alligevel er vi det bedste hold. Det er jo vanvittigt, vi ikke vinder den første kamp alligevel. Og i den her kamp er vi jo også de bedste.

- De har Lukaku og så Kevin de Bruyne, der kommer ind og laver de der ting. Det er jo genialiteter af Kevin, der gør, at vi ikke vinder den her kamp, siger Hjulmand på pressemødet efter nederlaget til Belgien.

Danmark tabte torsdag aften 2-1 til Belgien trods en drømmestart.

Efter to runder i gruppe B er Danmark altså nederst af de fire hold. Og Danmark har som det eneste hold ikke hentet et eneste point.

"Det er surrealistisk"

Alligevel er mulighederne for dansk avancement til ottendedelsfinalerne stadig fornuftige. Og det er det, landsholdet skal hæfte sig ved, pointerer Hjulmand.

- Det er surrealistisk, at vi står med nul point efter de her præstationer og de stats, der er i de her kampe. Den gode nyhed er, at de andre resultater har set fine ud, og det betyder, at det ligger i vores hænder.

- Det er fedt, fordi jeg har en fornemmelse af, vi giver den gas mandag mod Rusland igen, siger Hjulmand.

Her henviser han blandt andet til, at Rusland besejrede Finland med 1-0. Det betyder nemlig, at Danmark stadig kan nå at få en andenplads i gruppen.

Vinder Danmark med to mål over Rusland, mens Belgien slår Finland, så er Danmark sikret på en andenplads.

Lyn-analyse

De bedste 55 minutter under Kasper Hjulmand med intelligent fodbold. Men så viste belgierne, hvad verdensklasse er lavet af. To omstillinger af høj karat, og resultattavlen ændrede sig. En flot aften og spillerne kom igennem denne mentale udfordring. Vi fik mange store danske præstationer – den største i mine øjne fra Pierre-Emile Højbjerg. Og en fantastisk kulisse – 25.000 danske fans – Men of the Match. Det danske landshold lever endnu trods nederlaget.

Skulle det ende med en tredjeplads, hvis Finland får point mod Belgien, så er det stadig ikke umuligt at gå videre. De fire bedste treere avancerer således til ottendedelsfinalen. Og her kan tre point og en positiv måldifference også være nok.

Danmark møder Rusland mandag aften klokken 21. Belgien og Finland tørner sammen på samme tidspunkt, hvorfor landsholdet ikke kender udfaldet af den kamp inden.