EM fodbold

Lukaku hylder landsholdet

Da kampen mellem Danmark og Belgien var fløjtet af, gik Lukaku med det samme hen til Kasper Hjulmand for at kramme ham.

I en følelsesladet kulisse til ære for hospitalsindlagte Christian Eriksen fik Danmark med en lynscoring en perfekt start mod Belgien.

Men i anden halvleg lykkedes det belgierne at æde sig ind i kampen. Det endte med et dansk nederlag på 2-1 i den anden gruppekamp ved årets EM.

Efter kampen var det en yderst emotionel Romelu Lukaku, der mødte pressen. Han takkede Kasper Hjulmand og hele det danske landshold for en flot præstation ovenpå en svær periode, der startede i lørdags, da Christian Eriksen faldt om med et hjertestop i premierekampen mod Finland.

- Jeg fortalte ham (Kasper Hjulmand, red.), at jeg virkelig respekterer ham som en mand. De reddede min vens liv. Hvad de gjorde som hold i dag, var helt utroligt. Den karakter, de viste, var ufattelig. Danmark fortjener meget mere end det her, sagde han til Viaplay.

Tænkte du på Christian?

- Ja. Det var virkelig svært. I første halvleg blev jeg nødt til at lægge mine følelser til side, og det var udfordrende at spille. I anden halvleg vågnede vi op, og det gjorde forskellen, sagde Lukaku til sidst.

I hverdagen spiller den målfarlige angriber på hold med Eriksen i Inter. Han har - som mange andre - været tydeligt berørt af danskerens hjertestop.

Bakkede om særlig gestus

Som en hyldest til Christian Eriksen blev spillet stoppet i det 10. minut. 25.000 tilskuere rejste sig i Parken og klappede.

Det samme gjorde spillerne, og her så man blandt andre Lukaku gå rundt til de danske spillere for at vise sin medfølelse.

Allerede onsdag fortalte han på et pressemøde, at Belgien havde i sinde at støtte den hyldest, der ville ske. Et løfte, der blev indfriet.

Efter kampen står det klart, at Danmark indtager en sidsteplads med nul point efter to kampe.

Christian Eriksens tilstand er stadig stabil på Rigshospitalet i København, men torsdag har han indvilget i at få indopereret en hjertestarter.