EM fodbold

Simon Kjær bryder tavsheden

Landsholdsanfører Simon Kjær taler for første gang ud efter lørdagens EM-kamp, hvor Christian Eriksen faldt om.

Simon Kjær er over hele verden blevet hyldet for sin heroiske indsats, da Christian Eriksen kollapsede mod Finland lørdag aften.

Simon Kjær var en af de første henne ved Eriksen, og efterfølgende var han også manden, der passede på Eriksens kone, Sabrina.

Den danske landsholdskaptajn prøvede efter hændelsen at spille videre, men lod sig udskifte kort tid inde i 2. halvleg. Nu taler den danske anfører for første gang ud i et opslag på Twitter:

- Det har været meget specielle dage, hvor fodbold ikke har været det vigtigste.

- Et chok, der vil sidde i mig – og i os allesammen – for altid! Det eneste, der er vigtigt og betyder noget, er, at Christian er okay!! Jeg er stolt af, hvordan vi agerede som hold, og hvordan vi har stået sammen i denne svære periode. Jeg er rørt over og dybt taknemmelig for støtten.

- Vi går på banen mod Belgien med Christian i vores hjerter og tanker. Det giver os en ro, som tillader os at fokusere på fodbold. Vi spiller for Christian, og vi spiller som altid for hele Danmark. Det er den største motivation, vi kan få.

- Som altid: Vi gør vores bedste!

Det er første gang siden Eriksens kollaps, at Kjær udtaler sig. Han har ikke været en del af de presseseancer, DBU har arrangeret de seneste par dage.

Kjær og Eriksen er også venner privat, hvor de begge er bosat i Milano. Derfor kender deres familier også godt til hinanden.

Hyldes i Milano og Italien

Simon Kjærs handlinger har fyldt meget over hele verden.

På Twitter er hashtagget #kjaercapitano gået viralt, og i flere italienske medier nævnes det, at AC Milan overvejer at gøre ham til anfører fra den kommende sæson.

- Rossoneri-folket (AC Milans fans, red.) har en ny helt: - Vi vil have ham som kaptajn, skriver velansete La Gazetta dello Sport

TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl, fortæller, at Simon Kjær er ekstremt populær i hele Milano.

- Han er en kæmpe helt. Alle, jeg har talt med omkring Christian Eriksen, nævner også Kjær. Og de siger, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at han bliver kaptajn på Milans hold i næste sæson. Fordi han har vist sig som en virkelig stor person i et øjeblik, hvor det hele virkelig gjaldt. Han reddede simpelthen sin ven og kammerat og holdspiller, siger hun.

Med til historien om at gøre Simon Kjær til anfører hører, at den danske forsvarsspiller har været en fremtrædende figur på AC Milans hold.

Samtidig er klubbens nuværende kaptajn, Alessio Romagnoli, langt fra fast mand i startopstilling, og viceanfører Gianluigi Donnarumma forventes at skifte til Paris Saint-Germain.