EM fodbold

Toft i tårer under Eriksen-hyldest: - Hvem havde ikke det?

Kampen mellem Danmark og Belgien gik i stå efter ti minutter, da Christian Eriksen blev hyldet.

EM-kampen mellem Danmark og Belgien i Parken er genoptaget, efter at spillet kortvarigt var stoppet.

Efter ti minutter af kampen blev bolden sendt ud af spillet, og de to holds spillere klappede i lighed med resten af tilskuerne på stadion som en støtte til Christian Eriksen, der i lørdags blev ramt af et hjertestop under Danmarks EM-premiere mod Finland.

- Indrømmet: Tårer i øjnene. Hvem havde ikke det? Efter 10 minutter. Hold op en fantastisk hilsen. Jeg har aldrig oplevet noget så smukt og dedikeret i fællesskab i en fodboldkamp, siger Flemming Toft, TV 2 SPORTs fodboldkommentator.

Hyldesten var varslet forud for kampen, og minuttet var valgt på baggrund af Eriksens rygnummer, 10.

Den flotte gestus varede cirka et minut, og alle cirka 25.000 tilskuere deltog. Stillingen var på det tidspunkt 1-0 til Danmark på Yussuf Poulsens mål efter små to minutters spil.

Allerede forud for kampen var de danske spillere ikke i tvivl om, at de havde ubetinget opbakning fra lægterne i Parken.

Da danskerne løb ud til opvarmningen, blev de mødt af et brøl, der var langt større end normalt til landskampe.

Også volumen på efternavnsråbet af spillerne i Danmarks startopstilling samt nationalsangen fik et ekstra nøk til en alt andet end normal kamp i nationalarenaen.

Cirka otte minutter inden kampen gik i gang, gjaldede ”You’ll never walk alone” ud af højttalerne, så der var fællessang mellem både danske og belgiske fans.

Det kendte tribunehit brager også ud, hver gang storklubber som Liverpool, Celtic og Borussia Dortmund spiller hjemme.