EM fodbold

Utraditionelt valg af kampens spiller

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver danskerne karakterer efter EM-kampen mod Belgien.

Det blev en følelsesladet aften i Parken, hvor den mentale udfordring og belgiske klasse var i spil.

55 minutters intelligent og veldisponeret dansk fodbold var det bedste under Kasper Hjulmand, og spillerne kom igennem den aften, der på forhånd havde så meget uvist. Det var aftenen, hvor lørdagens billeder skulle sløres fra nethinden. Væk bliver de aldrig, men landsholdet trådte i karakter - og vandt på den måde.

Og indrømmet... jeg lod en tåre trille efter 10 minutter, da Eriksen blev klappe-hyldet. Af alle i Parken. Der stod de, spillerne fra Danmark og Belgien samt 25.000 på plads. Smukt.

Et dansk landshold med intelligent fodbold i 55 minutter, så trådte belgierne et step op og viste, hvad verdensklasse består af. To omstillinger, lette fødder, klog fordeling - to mål. Og derfor gik det, som i de to opgør sidste år.

Men tilbage står en folkelig fest af dimensioner - skabt af 25.000 i Parken med hjertet det rette sted. Dér, hvor det er mest dansk. I mine øjne Men of the Match - mænd og kvinder.

Vi fik en første halvleg bygget på landstrænerens oplæg. Et tremandsforsvar, et vågent øje på forsyningskilderne til Lukaku og to mand rundt om den store belgier. Og så klogt spil med danske fødder længe, kontrolleret på bolden, spil i bagrummet til hurtigløberne i front og udfordringer, der drillede belgierne.

Men når man har den generelle klasse, så skal der ikke så meget til for at vende spil og resultat. To kvikke i kontrafasen, danskerne udfordret på fysikken og måske psyken, lidt fejlplaceringer, to belgiske mål. Ganske enkelt klasse.

Lukaku blev holdt nede, men blev alligevel matchafgørende. Det fortæller historien om, hvorfor drømmeresultatet udeblev. Men der er håb endnu. Kom så med Rusland.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Havde et par gode indgreb - blandt andet et i starten - og var prisgivet ved begge belgiske mål. Ikke de store opgaver til hans kvaliteter.

  3
  Din karakter
 • Andreas Christensen

  Forsvarsspiller

  En solid indsats uden de store udsving. Men hans overblik, evnen til at time sine blokeringer, er enestående. Og så er han iskold. 

  4
  Din karakter
 • Simon Kjær

  Forsvarsspiller

  Der er ikke mange, der i dén grad har fat i Lukaku. Selvfølgelig fik han assistance af Vestergaard, men igen så vi kaptajnen gå om bord med fremskudt brystkasse. Han virkede udefra set lidt forståeligt beklemt, da han trådte ind på Parkens græs.

  Klogt, fysisk og timet forsvarsspil. Og så en enkelt gang kom han og makker Vestergaard på bagkant af den store belgier - og det kostede 1-1-målet.

  4
  Din karakter
 • Jannik Vestergaard

  Et godt valg af Hjulmand i tremandsforsvaret, for der er fysik over Vestergaard. Derfor vandt han de fleste dueller med Lukaku. Bare ikke langs jorden i anden halvleg, hvor store Lukaku havde mere speed end danskeren.

  3
  Din karakter
 • Joakim Mæhle

  Forsvarsspiller

  Udfordrende over for Meunier - det gav den Hjulmand-forventede “slagside” og ramte belgierne, hvor de var svagest. Enkelte gange blev det en dribling for meget - det gav blandt andet en belgisk frisparksmulighed mod slutningen af første halvleg.

  4
  Din karakter
 • Daniel Wass

  Forsvarsspiller

  Har fået mere ansvar end tidligere, blandt andet på dødbolde i Eriksens fravær. Men de lykkedes ikke. Til gengæld holdt han disciplineret sin kant, men fik aldrig sat det rigtige afsæt.

  3
  Din karakter
 • Thomas Delaney

  Midtbanespiller

  Så lidt skræmt ud, da han trådte ind. Men det gik hurtigt over, og hver en centimeter græs blev dækket ind. En motor, der kørte smurt og uafbrudt. Vigtig i presset fra anden række. Og mange gode afleveringer, især i 1. halvleg.

  5
  Din karakter
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbanespiller

  Han insisterede på den grønne plæne. Ejer af Parken. Dirigerende i attitude og spil. Hans pres igangsatte Danmark med bolderobringen og assisten til Yussuf Poulsen efter 1.40. Stor, stor 1. halvleg. Landsholdet har mere end én kaptajn. 

  5
  Din karakter
 • Mikkel Damsgaard

  Midtbanespiller

  Trådte elegant ind som ny i klassen og viste sine driblestærke færdigheder. Teknisk på et højt niveau. Og en aktion - artistisk til videogentagelser - da han på mindre end en kvadratmeter afdriblede Dendoncker og Tielemans med bolden klistret til foden. Landsholdet har brug for spillere, der kan og tør noget, der er anderledes . Det kan og tør Damsgaard. Gennembrud i rødt.

  5
  Din karakter
 • Martin Braithwaite

  Angriber

  Inviterede til afleveringer i bagrummet. De hurtige fødder drev rundt med belgierne, en evig uro. Han fik chancer, fordi han opsøgte dem. Og samtidig brugte han sin energi og hurtighed til også det defensive arbejde. Stor kamp, der kunne have sluttet med et hovedstødsmål, men oversiden af overliggeren blev det nærmeste.

  5
  Din karakter
 • Yussuf Poulsen

  Angriber

  Scoringen i det andet minut fik Parken og vel hele Danmark i eksplosionshumør. En god medicin mod en eventuel dansk mental usikkerhed. Han arbejdede stenhårdt og var værdifuld i det varierede presspil fra start. Der er nogle slip, noget ujævnhed, over 60-70 minutter. 

  4
  Din karakter
 • Jens Stryger Larsen

  Angriber

  Kom ind for Daniel Wass (gult kort og kørt træt). Stryger er ihærdig og ivrig nok og skal ikke klandres for, at han kun så de Bruynes ryg, men hele holdet var væk der. Har nu tabt to kampe i træk - var ellers ubesejret på landsholdet inden da.

  3
  Din karakter
 • Christian Nørgaard

  Bølgebryder på midtbanen, da han kom ind efter en time for Yussuf Poulsen. Med ham i spil har Hjulmand endnu mere bredde i truppen.

  3
  Din karakter
 • Andreas Cornelius

  For lidt tid på banen.

  UB
  Din karakter
 • Mathias Jensen

  For lidt tid på banen.

  UB
  Din karakter
 • Andreas Skov Olsen

  For lidt tid på banen.

  UB
  Din karakter
 • Kasper Hjulmand

  Planen var klar - med Eriksen som centralt omdrejningspunkt. Nu blev det med Damsgaard i stedet - et supergodt valg. Og Hjulmand har unge, talentfulde spillere med klasse i og lige i kanten af truppen. Vigtigt for det videre forløb - og fremtiden. 55 drømme-minutter - de bedste af slagsen i hans tid. 

  5
  Din karakter
 • Tilskuerne i Parken

  Kampens spiller

  Det var så dansk. På hver en plet på vej til Parken. Klædt på i nationens farver. Med øl i plastik og skum hængende i mundvigen. Biler med nedrullede vinduer blev stoppet. “Ta’ en tår.” Et bredt smil fra hele landet. Til hinanden. Til fodboldfesten. Til landsholdet. Til Danmark. Og det fortsatte i Parken - med hjertet og høj stemmeføring. Fantastisk støtte.

  6
  Din karakter